Her er den bedste app til lydbøger

Opdateret i maj 2024.

Savner du underholdning eller et afbræk i din hverdag, så vil lydbøger en rigtig god løsning. Men hvilken app til lydbøger er den bedste?

Her er vores liste over de bedste apps til lydbøger i 2021.

  1. BookBeat
  2. Mofibo
  3. Pickatale
  4. Nextory

Alle tjenester giver mulighed for en gratis prøveperiode, så der er rig mulighed for at lytte til gratis lydbøger i lang tid nok, til du har fundet den app, der passer bedst til dit behov. Se en uddybning af listen nedenfor. Her finder du også de bedste Deals på gratis prøveperioder.

BookBeat

BookBeat er efterhånden kendt i hele Europa, og nu gør de også deres indtog i Danmark. Det er en seriøs konkurrent til at være Danmarks bedste app til lydbøger, og vi kan helt eksklusivt tilbyde 60 dage gratis prøveperiode.

Bookbeat App’en har tre hovedmenupunkter: Hjem, Inspiration og Kategorier. Derudover har den en sekundær menu med Bøger, serier og børnebøger, så der er lagt stort fokus på en brugervenlig navigation, hvor man nemt kan lade sig inspirere.

Under inspiration finder man de nyeste trends, og hvad der er populært blandt lytterne, mens ”kategorier” er mere kasse-inddelt i romaner, krimier, fantasy og meget mere.

Under Serier finder man bl.a. den populære Afdeling Q serie, af Jussi Adler Olsen, og lars Keplers spændingsserie om Jooa Linna. Her er de mest kendte lydbøger Hypnotisøren og Paganinikontrakten, som startede det hele.

Under menuen børnebøger er der både bøger til de helt mindste, men også Harry Potter serien og andre lydbøger til større børn og unge findes her.

Nogle af de nyeste Features i BookBeat’s App er bl.a. notifikationer når en kommende bog man har gemt, udkommer, samt personlige anbefalinger på ens ”Hjem” side.

BookBeat er en helstøbt App og kan klart anbefales!

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (60 dage)

bookbeat gratis

Bedømmelse af BookBeats App

Mofibo

Mofibo er ganske rigtigt ikke den billigste lydbogstjeneste, men vi vurderer alligevel, at det, smmen med BookBeat er den bedste lydbog app på markedet lige nu. Netop Mofibos app har gennem tiden vundet et utal af tests, hvilket vi mener er ganske fortjent.

Mofibo forkæler deres brugere med ubegrænset download, professionel service og et brugervenligt setup. Selve app’en er gratis, mens tjenesten koster 129 kr. om måneden. Denne pris gør sig gældende, hvad enten du downloader 2 eller 50 lydbøger om måneden.

Med app’en fra Mofibo kan du lytte til lydbøger uanset tid og sted. Det forholder sig nemlig sådan, at app’en kan bruges både online og offline. Ønsker du at bruge app’en offline, skal du huske at downloade de ønskede lydbøger. Med muligheden for offline brug kan man nyde en god fortælling, hvad enten man befinder sig i et fly flere tusinde meter oppe i luften, eller om man ligger på en flot sandstrand sydpå.

Mofibo skal endvidere have ros for at tilbyde en brugervenlig og bindingsfri tjeneste. Da tjenesten udbydes uden binding, kan du nemt og hurtigt opsige dit abonnement, hvis du mod forventning bliver træt af at lytte til lydbøger. Du kan afmelde dig med ét klik.

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage)

mofibo lydbøger

Bedømmelse af Mofibos App

Pickatale

Pickatale er en såkaldt niche tjeneste, hvorfor den sjældent bliver nævnt i testsammenhænge. Vi mener ikke desto mindre, at denne tjeneste hører til blandt de fem bedste i øjeblikket.

I realiteten er Pickatale ikke en særlig stor konkurrent til hverken Mofibo eller BookBeat, da de har valgt at henvende sig til en noget anden målgruppe. Pickatale’s målgruppe er nemlig børn og barnlige sjæle.

Pickatale tiltrækker opmærksomhed gennem deres tilgang til børns indlæring med lydbøger. De er der ikke kun for lydbøgernes skyld, men prøver helt oprigtigt at stille en app til rådighed, hvor børn kan lære. Pickatale skriver selv, at “mange apps til børn er vanedannende uden nogen form for læringsværdi”. Og det må man sige, Pickatale vil gøre noget ved!

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage)

Pickatale gratis lydbøger

Bedømmelse af Fairytell’s App

anmeldelse 3,5 stjerner

Nextory

Nextory er et relativt nyt Brand, som dog har eksisteret siden 2013. App’en er solid, men ikke prangende, og den lider desværre under nogle småfejl, hvor der springes rundt i app’en.

Det er dog ikke noget den falder igennem på, og med 200.000 lydbøger i arsenalet, er man sikker på, ikke at løbe tør for underholdning lige md det samme.

I Nextory’s app er det bl.a. muligt at øge eller sænke farten på oplæsning, spole hurtigt frem og tilbage via navigationslinjen, indstille en sovetimer, der automatisk stopper oplæsningen, bruge bogmærkefunktionen.

App’en har tilmed en strømbesparende tilstand, så du kan klemme mest muligt ud af dit batteri.

Selvom der er et par småfejl på app’en ser det ud til, Nextory er opmærksom på at få den opdateret løbende, så vi ville ikke have nogle bekymringer med at springe på den gratis prøveperiode.

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage)

nextory 30 dage gratis

Bedømmelse af Nextory’s App

Saxo Premium

Saxo har som en af landets førende leverandører af bøger naturligvis også udviklet en app til lydbøger. Denne app er siden lanceringen blevet downloadet af mange tusinde danskere, som nyder at lytte til lydbøger på farten.

Saxo kan ligesom nogle af de øvrige apps byde på ubegrænset brug. Det vil sige, at du kan lytte til lige så mange lydbøger, som du ønsker, for blot 99 kr. om måneden. Saxo har fornøjelsen af at tilbyde mere end 40.000 e-bøger og lydbøger. Disse mange lydbøger kan du finde via både hjemmesiden og app’en. Brug evt. søgefunktionen for at finde nogle lydbøger, som falder i din smag, med udgangspunkt i dine præferencer.

Saxo løb ikke med førstepladsen i vores test af Apps til lydbøger, men den gør det fint. App’en byder nemlig på rigtig mange unikke funktioner. For eksempel er det muligt at tilpasse læsehastigheden, sætte bogmærker, benytte sig af den indbyggede sleeptimer-funktion, spole frem og tilbage, ændre skrifttype og meget mere. Her er der altså tale om en meget fleksibel og intelligent app.

Skal du have glæde af app’en, skal du købe dig adgang til tjenesten til en fast månedlig pris på 99 kr. Denne pris kan de fleste være med på.

Saxo Premium gratis

Bedømmelse af Saxos App

Audible

Audible er også en af de apps, som er svære at komme uden om. Her er der nemlig tale om en meget populær udbyder af lydbøger, som ikke kun kan bryste sig af et stort udvalg. Audible udmærker sig også ved at være billigere end de fleste andre apps. Selve tjenesten koster blot £7,95 om måneden, hvilket svarer til omkring 69 danske kroner. Du får derved adgang til et fantastisk udvalg af lydbøger for under hundrede kroner månedligt. Det er svært at sige nej til.

Audible bliver primært valgt pga. deres originale indhold, offline funktion og for deres overkommelige priser. Desværre klarer tjenesten sig ikke godt på alle parametre, hvorfor det ikke kunne blive til en bedre placering i denne omgang. Audible app’en er en anelse forvirrende, da der er mange menupunkter, og indholdet ikke står på dansk. Selvom de fleste danskere er dygtige til engelsk, så er det en ulempe, at app’en ikke er oversat til dansk. I takt med at der kommer flere og flere danske brugere, er det ikke utænkeligt, at udbyderen på et tidspunkt vil investere i en dansk oversættelse.

App’en er ikke den bedste, om end den er blevet bedre med årene. Slutteligt vil vi gerne nævne, at opsigelsesdelen kan være en anelse omfattende og besværlig. Dét trækker selvfølgelig også en del ned i den samlede bedømmelse.

audible logo

Bedømmelse af Audible’s App

Storytel

Storytel var tidligere et brand for sig, men er nu slået sammen med Mofibo. Det betyder du får det bedste fra 2 verdener, og et kæmpe udvalg af lydbøger!

Tilgængelighed: iOS + Android + Windows

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage)

De bedste apps til lydbøger: sådan gjorde vi

Vi vil gerne gøre dig lidt klogere på, hvilke kriterier vi har lagt vægt på. Det vil nemlig give dig en bedre forståelse for, hvordan vi er kommet frem til resultatet.

I vores test af markedets apps har vi hovedsageligt haft fokus på udvalg, service, pris, funktionalitet og bindingsperiode. I den forbindelse har vi stillet følgende spørgsmål; Hvad koster app’en? Hvordan er serviceniveauet? Hvor brugervenlig er app’en? Hvor stort og godt er udvalget? Disse og mange andre spørgsmål har gjort det en anelse nemmere at udpege fem favoritter.

Hvis du er nået hertil, så har du sikkert gennemskuet, det er nemmere sagt end gjort at vælge én app til lydbøger. Du er ikke desto mindre nødt til at træffe et valg, da det for de flestes vedkommende er for dyrt at betale for flere tjenester på én gang. Dermed ikke sagt, at det ikke er en mulighed.

For eksempel kan det give mening at have to forskellige tjenester, hvis de to apps byder på forskellige funktioner og måske har specialiseret sig i to forskellige målgrupper. Som forælder kan du evt. vælge en tjeneste til dig selv og en anden til dine børn – som eksempelvis Bookbeat og Fairytell, og prøve det af.

Et alternativ er at prøve de forskellige tjenester af. Næsten alle tjenester byder på en gratis prøveperiode, hvor der er rigelig tid til at teste af.

God fornøjelse!