Det store overblik over gratis lydbøger i 2022

Se hvilke streaming tjenester vi anbefaler og få op til 45 dages gratis prøveperiode

Her på Lydbogormen har vi anmeldt de udbydere af lydbøger, der tilbyder gratis prøveperioder til dig, der ønsker at streame lydbøger gratis.

De bedste danske lydbogstjenester kører alle gennem apps. Generelt er niveauet på det danske marked højt, men der er alligevel afgørende forskelle hos de bedste. Kig listen igennem, og find ud af, hvor du skal streame din næste gratis lydbog.

Sådan er testen udført

Tjenesterne på listen er testet og vurderet ud fra den overordnede, samlede oplevelse med fokus på gratis-delen af produkttilbuddet. Fordelingen falder således:

 • Gratisperiode: 30%
 • Kvalitet af App: 30%
 • Udvalget af lydbøger 20%
 • Pris 20%

Bemærk venligst, at der nogle steder på lydbogormen.dk vil være affiliate links til tjenesterne, hvilket betyder, at hvis du opretter et abonnement med Lydbogormen som afsender, modtager jeg en lille kommission af beløbet, hvilket hjælper til at holde siden kørende og fri for forstyrrende reklamer.

Disse affiliate links har ingen indvirkning på den endelige bedømmelse.

Rigtig god fornøjelse!

BookBeat: 45 dage gratis! (testvinder)

BookBeat er en nyere abonnementstjeneste for e-bøger og lydbøger. Her på Lydbogormen kan vi helt eksklusivt tilbyde en gratis prøveperiode på 45 dage! Med den efterfølgende lave pris på 79 kr./md. og den gennemførte App, tager Bookbeat førstepladsen på vores liste over gratis lydbøger.

gratis lydbøger hos Bookbeat
Gratis prøve: 45 dage
Pris pr. måned: 79,-

Derfor skal du vælge BookBeat: BookBeat er oppe blandt nogle skarpe konkurrenter i markedet. Men deres produkt er solidt funderet i en rigtig god og brugervenlig app, hvilket kan ses i på en de høje Ratings i Google Play Store og App Store. Med markedets bedste prøveperiode på 45 dage (hvis du vælger linket herover), og en fortløbende pris på 79 kr./md. får du en tjeneste, der giver rigtig meget for pengene. Hvis du vil vide mere, kan du læse vores anmeldelse af BookBeat her.

Chapter: Meget for pengene

Chapter er en ny lydbogsservice, lanceret i slutningen af 2020. Det er en bruger- og familievenlig tjeneste, der rummer mange gode fortællinger, og som på trods af de er nye på markedet, klarer sig godt!

gratis lydbøger hos Bookbeat
Gratis prøve: 40 dage
Pris pr. måned: fra 69,-
4,5 stjerne anmeldelse

Derfor skal du vælge Chapter: Hvis du vælger at betale årligt, kan du med Chapter Flex komme helt ned på 59 kr/md. Og med Chapter Family kan du komme helt ned på kr. 40,25 pr. bruger pr måned. Det er super billigt for en tjeneste af denne kvalitet og dermed tager Chapter prisen for den lydbogstjeneste, der giver dig mest for pengene. Chapters Rating på App Store og Google Play Store er en smule lavere end BookBeats, men den er opadgående, hvilket indikerer der konstant bliver arbejdet og forbedret på app’en. Hvis du vil vide mere om Chapter, kan du læse vores Chapter anmeldelse her.

Mofibo: Det sikre hit

Vi er generelt begejstrede for Mofibo, som har et solidt produkt, et bredt udvalg af lydbøger og en velfungerende app.

gratis lydbøger hos Mofibo
Gratis prøve: 30 dage
Pris pr. måned: 129,-
4 stjerner anmeldelse

Derfor skal du vælge Mofibo: Vælg Mofibo, hvis du er ny på lydbogsmarkedet og ikke har nogle specielle krav til din udbyder af lydbøger. Mofibo App’en er nemt at komme i gang med, og opfylder de alle de krav, man kunne ønske sig. Hvis du ønsker at mere om Mofibo inden du tilmelder dig, kan du læse vores Mofibo anmeldelse her.

Podimo: Podcasts og lydbøger

Det relativt nye, danske Podcast Medie, Podimo har udvidet repertoiret, så det nu også inkluderer lydbøger!

gratis lydbøger hos Podimo
Gratis prøve: 30 dage
Pris pr. måned: 59,-
4 stjerner anmeldelse

Derfor skal du vælge Podimo: Podimo er interessant fordi de stadig er et relatict nyt produkt, som er født ind i Podcast verdenen. Det betyder, de kan levere en anden dimension til hverdagslytning end de almindelige lydbogstjenester. Så hvis du er typen der lytter til begge dele, kunne Podimo være det perfekte valg for dig. Hvis du ønsker at læse mere om Podimo inden du tilmelder dig, kan du læse vores Podimo anmeldelse her.

Nextory: For hele familien

Nextory er endnu en platform, som tilbyder en 30 dages gratis prøveperiode på deres udvalg af lydbøger. Nextory har været med i brancen helt fra start.

gratis lydbøger hos Nextory
Gratis prøve: 30 dage
Pris pr. måned: fra 99,-
anmeldelse 3,5 stjerner

Derfor skal du vælge Nextory: Nextory er en kvalitetsorienteret tjeneste, der placerer sig i halen på sine nærmeste konkurrenter. Med muligheden for at købe en familiepakke, kandiderer Nextory kraftigt til at være den udbyder, der giver mest værdi for pengene. De mangler dog lige den sidste skarphed i forhold til Chapter, hvis man tilknytter 4 personer. Hvis du vil vide mere, kan du læse vores anmeldelse af Nextory her.

Nick Stories: Tjenesten til de mindste

Nick Stories er et ægte paradis for børn og barnlige sjæle. Med over 700 titler, der bl.a. tæller Paw Patrol, Rasmus Klump og Ninja Turtles, så er vi overbeviste om, at dine børn ikke vil komme til at mangle underholdning

gratis lydbøger med Fairytell
Gratis prøve: 14 dage
Pris pr. måned: 39,-
anmeldelse 3,5 stjerner

Derfor skal du vælge Nick Stories: Med 39 kr. pr måned er Nick Stories lige nu nu en af de billigste lydbogstjenester overhovedet til de alleryngste. Med et relativt lavt antal lydbøger på 700 stk kommer vi dog overordnet ikke længere op end 3,5 stjerner. Prissætningen er skarpere end den direkte konkurrent, Farirytell, men prøveperioden er længere hos Fairytell. Læs vores anmeldelse af Nick Stories her.

Pickatale: Lyd og quizzer for 3-8-årige

Pickatale er nyeste skud på stammen af ydbydere af lydbøger som henvender sig til familiens yngste. De har succes på en lang række udenlandske markeder og nu er turen kommet til Danmark.

gratis lydbøger med Pickatale
Gratis prøve: 30 dage
Pris pr. måned: 79,-

Derfor skal du vælge Pickatale: Pickatale er ikke kun en kilde til underholdning, men også til læring. Børnene bliver først og fremmest bedre til at koncentrere sig og fokusere på én ting, ligesom der er udsigt til at skabe højere læseglæde. Børnenes hukommelse udfordres ved hjælp af de sjove quizzer, hvor børnene skal vise, hvor meget de har lært af bøgerne. Læs vores vores anmeldelse af Pickatale her.

Fairytell: For børn mellem 2 og 12 år

Her har vi at gøre, med lydbøger for de yngste. Din familie kan også hoppe med på bølgen, hvis I længes efter rolige og hyggelige aftener i underholdningens tegn.

gratis lydbøger med Fairytell
Gratis prøve: 14 dage
Pris pr. måned: 59,-

Derfor skal du vælge Fairytell: Fairytell og deres udvalg af lydbøger og e-bøger henvender sig til børn i aldersgruppen 2-12 år. Befinder dine børn sig i denne aldersgruppe, kunne den 14 dage gratis prøveperiode være noget for dig. Savner du inspiration til familiens yngste kan du se vores liste over de 40 bedste lydbøger til børn her. Du kan også læse vores anmeldelse af Fairytell her.

Saxo Premium Steaming

Med Saxo Premium Streaming, forsøger Sago at binde fysiske bøger og lydbøger, i deres app. Dette har dog ingen relevans hvis du kun er interesseret i at høre gratis lydbøger.

gratis lydbøger med Saxo Premium
Gratis prøve: 30 dage
Pris pr. måned: 99,-

Derfor skal du vælge Saxo Premium: Fordelene ved Saxo Premium er den enkle app, samt at medlemskabet giver dig gode rabatter på Saxos øvrige produkter såsom helt almindelige bøger. En anden positiv ting, der skal nævnes, er, at Saxo er gode til at give dig inspiration til din boglytning. Til gengæld skiller de sig ikke ud i forhold til deres konkurrenter på pris eller prøveperiode. Læs vores anmeldelse af Saxo Premium her.

Boblerne: lige ved og næsten

Nedenfor har vi samlet de resterende udbydere på markedet, som tilbyder at lytte gratis til lydbøger. Vi har endnu ikke sammenholdt dem diremte med vores toplister, da vi mener, det er op til den enkelte at prøve sig frem med disse tjenester. Fælles for dem er dog, at de ikke når helt derop, hvor det bliver rigtig sjovt. Enten fordi deres tilbud ikke er godt nok, eller simpelthen fordi produktet ikke er der, hvor det kan hamle op med markedets bedste.

Audible: 30 dage gratis

Audible er også værd at stifte bekendtskab med, hvis man er på jagt efter gratis lydbøger. De har nemlig disket op med noget af et tilbud. Audible tilbyder lige nu et 30 dages gratis medlemskab til alle nye kunder. I prøveperioden kan du dog kun lytte til én lydbog uden at skulle opgradere din konto.

Audible logo

Med kun én gratis lydbog skal du altså tænke dig godt om. Du kan oprette dig på under 3 minutter og dermed hurtigt komme i gang med prøveperioden. Efter endt prøveperiode kan du vælge at fortsætte som betalende medlem. Det koster kun $14,95 om måneden.

Der er ingen binding på aftalen, hvorfor du altid kan stoppe dit medlemskab, hvis du ønsker det. Bemærk at det betalte medlemskab også har visse begrænsninger. Du får nemlig ikke ubegrænset adgang til lydbøger, som du kan opleve hos andre udbydere.

 • Antal dage gratis: 30
 • Antal bøger gratis: 1

Læs vores Audible anmeldelse her

Bogreolen: 7 dage gratis

Bogreolen står også klar med et godt tilbud til dig; 7 dages gratis brug af tjenesten. Du har i prøveperioden mulighed for at shoppe bøger, e-bøger og lydbøger til indkøbspris. Der er faktisk mulighed for at handle på siden uden at være medlem, men ikke til de samme attraktive priser som gælder for registrerede brugere.

Shopper du ofte nye lydbøger og anden underholdning, bør du derfor beholde dit medlemskab efter de 7 dage. Bogreolen binder dig ikke til noget. Du kan derfor hurtigt stoppe dit medlemskab, hvis du ikke er tilfreds med udvalget, brugervenligheden eller noget helt tredje. Læs evt. hvad andre har at sige om tjenesten via trustpilot.dk og sociale medier.

 • Antal dage gratis: 7
 • Antal bøger gratis: Ingen (dog mulighed for at købe lydbøger til indkøbspris)

Læs vores anmeldelse af Bogreolen her

Storytel (nu Mofibo): gratis prøveperiode i 30 dage

For god ordens skyld kører navnet Storytel ikke længere sit eget løb i Danmark. Storytel har nemlig slået pjalterne sammen med Mofibo, så nu kan du få det bedste fra begge verdener! Det eneste du skal gøre for at få glæde af tilbuddet er at oprette en konto. Du skal i den anledning indtaste din e-mailadresse, et selvvagt kodeord og acceptere de aktuelle brugerbetingelser.

storytel gratis prøveperiode

Når du tilmelder dig, skal du desuden indtaste dine betalingsoplysninger, så der automatisk kan blive trukket penge på din konto, hvis du vælger at fortsætte som medlem. Du kan dog sagtens stoppe dit medlemskab efter de 14 dage, men de 129,- pr. måned er stadig en skarp pris.

Slår du til nu, så kan du med det samme gå i krig med titusindvis af lydbøger og e-bøger. Dette kan du vel at bemærke gøre uden at bruge penge. Vær dog opmærksom på, at du automatisk overgår til et normalt abonnement efter prøveperioden, hvis du ikke aktivt går ind og stopper medlemskabet. Gør evt. brug af den gratis prøveperiode i forbindelse med en ferie e.l.

 • Antal dage gratis: 14
 • Antal bøger gratis: Ubegrænset

Læs vores anmeldelse af Storytel her

Gratis lydbøger hos eReolen (biblioteket)

Der er naturligvis også mulighed for at få fingrene i gratis lydbøger på dansk og engelsk via biblioteket.

På eReolen finder du de danske bibliotekers udbud af lydbøger, netlydbøger og e-bøger. Du får nemt og hurtigt adgang til eReolen ved at indtaste dit lånernummer, adgangskode og vælge bibliotek. Er du ikke allerede oprettet som bruger? Så skal du tage fat i dit lokale bibliotek, som kan hjælpe dig med dette.

Da både danske lydbøger og e-bøger hører under kategorien digital underholdning, kan du naturligvis downloade bøgerne online. Undersøg dog i første omgang, om dette tilbud er tilgængeligt i din kommune.

Den downloadede lydbog vil som udgangspunkt blive slettet automatisk efter en måned. Du har dog mulighed for at genlåne lydbogen, hvis du ikke blev færdig eller gerne vil lytte til den igen. Med dette tilbud har du endelig mulighed for at få noget for dine skattekroner. Det skal du selvfølgelig benytte dig af.

 • Antal dage gratis: Ubegrænset
 • Antal bøger gratis: Ubegrænset

Gå til eReolen her

Gratis lydbøger hos DR

DR giver dig ikke kun mulighed for at se og lytte til radio og tv helt gratis, men også til at lytte til lydbøger gratis.

Tjenesten finansieres som bekendt gennem medielicensen, hvorfor du og alle andre bidrager økonomisk til tjenesten. Derfor kan du med god samvittighed lytte til nogle af deres mange gratis lydbøger.

Udvalget er ikke lige så stort som hos de mange specialiserede udbydere, men der er da mange spændende titler på listen.

DR kommer formentlig til at gøre sig endnu mere i lydbøger og e-bøger i fremtiden. Det bliver trods alt mere og mere almindeligt at lytte og læse bøger digitalt. Følg med god grund med på dr.dk, hvis du ikke vil gå glip af de seneste udgivelser. Tjenesten bliver konstant opdateret med nyt indhold.

 • Antal dage gratis: Ubegrænset
 • Antal bøger gratis: Ubegrænset

Se udvalget her

Populære kategorier for gratis lydbøger

Hvilke lydbøger skal man så lytte til? Som med almindelige bøger, er der også populære genrer indenfor lydbøger. De mest populære er:

På listen over de mest downloadede lydbøger finder man bl.a. en lang række erotiske noveller. Er du til erotik og kærlighed? I så fald skal du da opleve nogle af de mange gratis erotiske noveller på nettet.

Sådan kommer du i gang med gratis lydbøger

I en verden hvor alting koster noget på den ene eller anden måde, er det befriende, at man kan dykke ned i en verden af gratis lydbøger. Det kan de fleste bogorme nikke genkendende til.

Hvordan henter du så gratis lydbøger, og hvilken udbyder skal du vælge?

Gratis lydbøger gennem Apps

De fleste udbydere tilbyder gratis lydbøger i større eller mindre omfang, og den primære vej er at Streame lydbøgerne gennem en app til din iPhone eller Android enhed.

For at komme i gang, skal du blot følge vores henvisninger til de forskellige tjenester. Du vil blive omstillet til den pågældende udbyders side, hvorefter du skal registrere dig og hente den tilhørende app. Så skal du blot logge ind, og så er du klar til at Streame lydbøger.

Har du allerede bestemt dig for, hvilken lydbog du vil lytte til, så søg efter bogen ved at indtaste forfatternavn, titel og evt. andre oplysninger i søgefeltet. Når den ønskede lydbog er fundet, kan du med det samme hente den ned på din computer, tablet eller smartphone.

Dette kan enten foregå via hjemmesiden eller app’en. De fleste foretrækker at bruge en app til dette, men valget er dit.

Hvad er forskellen på lydbøger og e-bøger?

Kort fortalt, så defineres e-bøger ved at det ofte er fysiske bøger omdannet til et digitalt format, der passer rigtig godt til tablets eller smartphones. Ofte vil e-bøger have nogle smarte features, som drager fordel af de håndholdte enheder, de læses på.

Eksempler på dette kan være, at app’en e-bøgerne læses i, kan huske, hvor langt man er kommet i læsningen. Ofte vil der også være mulighed for at hoppe direkte til kapitler, eller at justere op eller ned på tekststørrelse.

Mange Apps til lydbøger har desuden den smarte feature, at du kan følge med i lydbogen i e-bog format. For nogle er det en fordel at kunne læse med, og en udbyder som Mofibo understøtter eksempelvis dette.

Download lydbøger

De fleste apps tilbyder muligheden for at downloade lydbøger, så du kan lytte til dem uden internetforbindelse. Det kan være praktisk når du er på vej på ferie, eller opholder dig i lande, hvor det kan være dyrt at benytte internettet.

Forskel på gratisperioder

Som du kan se i listen ovenfor, er der stor forskel på, hvor mange dage man kan få lydbøger gratis, og hvad man reelt skal gøre for at få fingrene i de gode tilbud. Derfor er det ikke helt underordnet, om man vælger den ene eller anden udbyder.

Her på siden får du en række udvalgte gratis tilbud fra danske og udenlandske udbydere af lydbøger online, og som du kan se, spænder udbyddet fra 7 dage til 45.

Nogle gratisperioder er begrænset af, at man kun kan downloade et vist antal lydbøger. Det kan derfor være en fordel at have en plan for, hvad du vil gøre efter endt prøveperiode. Vil du fortsætte dit medlemskab, eller vil du finde en anden tjeneste?

Hvis du vil opsige dit abonnement skal du huske at gøre det i tide. Abonnementerne er nemlig fortløbende, og faktureres en måned ad gangen. Opsiger du ikke medlemskabet, vil det derfor automatisk blive forlænget.

Gør brug af de mange gratis tjenester og find din foretrukne

Gratis lydbøger er muligvis ikke et revolutionerende tilbud. Det er ikke desto mindre et tilbud, som man bør takke ja til, hvis man finder det hyggeligt og rart at lytte til en lydbog efter en lang arbejdsdag, i forbindelse med en lang togtur etc.

I denne guide har vi præsenteret dig for en masse gratis tjenester, som du kan gøre brug af via din iPhone eller Android telefon. Du kan i princippet oprette dig hos samtlige udbydere, så du kan finde svar på, hvad de enkelte udbydere har at byde på.

Dette skal du gøre for at snævre dig ind på, hvilken udbyder af lydbøger, som tiltaler dig mest. Du har trods alt ikke noget at miste ved at takke ja til en gratis prøveperiode.

Rigtig god fornøjelse!