De 40 bedste lydbøger til børn

Der findes masser af gratis lydbøger til børn på nettet. Man skal bare bruge 5 minutter af sin tid på at finde dem. Og så skal man bruge et par enkelte klik på, at ungerne kan høre de kendte børnebøger blive læst op.

Her på siden har vi de 40 mest populære lydbøger til børn hos inddelt dem i aldersgrupper. I stedet for at tage samme bog fra alle udbydere, at vi taget fat i et par af de udbydere, vi er mest begejstrede for her på lydbogormen.dk.

Husk at flere udbydere tilbyder gratis lydbøger i en prøveperiode – heriblandt Mofibo. Det er oplagt til ferier og lignende – og måske bliver ungerne så glade for lydbøgerne, de slet ikke kan undvære dem!

Lydbøger til 0-3 årige

Man skal nok ikke forvente, at lydbøger til helt små børn kan anvendes på samme måde som hos de ældre unger. Koncentrationen kan være svær at holde, så i stedet for at stikke dem et par hørebøffer, så brug lydbøgerne i bilen til længere køreture, eller som et alternativ til en godnathistorie.

Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn lydbog

Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn

Der er lige nu (februar 2019) 14 bøger i den skønne serie om den blå elefant Mimbo Jimbo og hans venner. Jakob Martin Strid står bag serien, hvor vennerne denne gang beslutter sig for at bygge et fyrtårn.

Peter Pedal på stranden

Fortællingerne om den nysgerrige abe, Peter Pedal, har en del år på bagen, men det gør dem ikke mindre relevante. Den barnlige nysgerrighed hos den godhjertede Peter Pedal er både charmerende og utroligt underholdende!

Cirkelines museskole

Cirkeline er endnu et eksempel på en tidløs klassiker. Universet er skabt af Hanne Hastrup tilbage i 1957 og kredser om Cirkeline og hendes venner, musene Frederik og Ingolf. Lydbøgerne er både underholdende og lærerige for de yngste.

Lille Frø

Dette er historien om frøen, der falder fra rummet og ned til en helt almindelig frøfamilie, der tager Lille Frø til sig. Problemet er bare, at det er en meget slem frø, hvilket sender Lille Frø ud på eventyr. Spændende børnehistorie, med hvilken Martin Strid vandt den danske del af en nordisk billedbogskonkurrence i 2004.

Dino får en ny ven

Dino får en ny ven

Dino er en meget eventyrlysten dinosaur, der lever ude i skoven med sine forældre. Den udtryksfulde Dino er lidt af en vildbasse og ender ude på en masse eventyr. Bogen her består af hele seks forskellige Dino-historier, der er rigtig spændende for de mindste.

Hvordan elefanten fik sin lange snabel

En bog med seks forskellige historier: Hvordan elefanten fik sin lange snabel, Hvordan næsehornet fik sin runkne hud, Hvordan hvalen fik sin snævre hals, Hvordan dromedaren fik sin pukkel, Hvordan bæltedyret blev til samt Springremsen om kænguruen. Sjove historier, både for de 2-3-årige, men også for de lidt ældre.

Rita & Krokodille: Fisketuren

Dette er en sjov historie om pigen Rita, der pludselig får besøg af en krokodille i sit badekar. Krokodillen ender med at flytte ind og får endda lov til at komme med Rita på fisketur. Hvis den altså kan lade være med at skræmme fiskene væk.

Pippi er den stærkeste i verden

Alle kender Astrid Lindgrens klassikere, og historierne om Pippi, hendes hest, aben Hr. Nilsson og hendes legekammerater Tommy og Annika er altid sjove og spændende. Lydbogen her indeholder fire rigtig gode historier om den stærkeste pige i verden.

Bennys badekar

Da Benny keder sig, går han ud og fanger en haletudse, som han tager hjem til sit badekar, men det er ikke en helt almindelig haletudse. Og snart dykker Benny ned i en spændende undersøisk fantasiverden sammen med sin fortryllede haletudse-ven.

Kaninen der så gerne ville sove

Dette er den verdenskendte bog om Kalle Kanin for dig, der har svært ved at få dit barn til at falde i søvn. Fortællemetoden er helt speciel og udformet med det formål at få dit barn til at slappe af og falde i søvn. Bogen er videnskabeligt underbygget og meget populær over hele verden.

Lydbøger til 3-6 årige

Når børnene når 3-6-års-alderen bliver de bedre til at koncentrere sig. De udvikler sig lynhurtigt, og pludselig binder de personer og karakterer sammen i historierne. Her er mange klassikere imellem, og voksne vil også kunne lytte med til Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe.

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter

Klassikeren Ronja Røverdatter blev skrevet i 1981 af Astrid Lindgren. Her følger vi Ronja, datter af røverkongen Mattis, som bliver gode venner med drengen Birk fra en rivaliserende klan, og på trods af en del udfordringer ender det naturligvis med, at klanerne slutter fred.

Pippi Langstrømpe

Astrid Lindgrens verdenskendte klassiker, der stammer helt tilbage fra 1940’erne, er stadig en af de allermest populære børnebøger i dag. Her møder vi verdens stærkeste pige samt børnene i nabohuset, Tommy og Annika, Pippis hest Lille Gubben og hendes abe Hr. Nilsson. Pippi er en pige, der er noget for sig, men hun har altid hjertet på rette sted.

Villads fra Valby på sommerferie

Den prisbelønnede forfatter Anne Sofie Hammer står bag de sjove historier om drengen Villads fra Valby. Denne gang er Villads færdig med nulte klasse og har masser af idéer til, hvad han skal lave i sommerferien. Forældrene er dog ikke helt med på Villads’ gode idéer. Super læsning til sommerferien!

Sjove og lyserøde prinsessehistorier

En rigtig god godnatbog med de allersjoveste og bedste prinsessehistorier for piger fra 3-5 år. Der er 5 forskellige historier af Kim Fupz Aakeson, Rikke Schubart, Siri Melchior og Brødrene Grimm: Prinsessen der altid havde ret, Spøgelset der ville være prinsesse, Prinsessen der brokkede sig hele tiden, Askepot og Tornerose.

Emil fra Lønneberg

Alle kender Astrid Lindgrens berømte historier om Emil, der altid laver ballade og driver sin far til vanvid, selvom han inderst inde bare prøver at gøre det rigtige. Her er altså garanti for en god klassiker, der ud over Emil også fortæller om lillesøsteren Ida, Tyttebær-Maja, grisen Grisepjokket og en række andre personligheder.

Pruttebukser og båthorn

Dette er bare én af en serie af fantastiske bøger af Lars Daneskov. Bogen handler om Antons udfordrende hverdag, da hans mor vil flytte væk fra byens “struds og jag”, og alene bogens sjove navne og beskrivelser vil få dit barn til at grine hele vejen igennem historien.

Snøvsen

Stakkels Snøvsen – alle er gået fra den! Eigil, der finder Snøvsen, synes, det er synd for den, og bliver gode venner med den, og de går sammen på eventyr. Her møder de Katten i sækken, Bøhmanden samt krabber, hajer og sørøvere, der er efter dem, men alt ender naturligvis godt. Snøvsen er en klassiker af Benny Andersen, som man ikke må glemme.

Udvalgte børnebøger af Charlotte Fleischer

Skuespilleren Anette Støvelbæk har her indlæst nogle spændende historier af børnebogsforfatteren Charlotte Fleischer. Om dette historieunivers siger Anette Støvelbæk, at Charlotte skriver underfundigt og sjovt, kærligt og varmt – hun udfordrer børn som voksne med sit legende sprog.

Peter Plys

Alle ved, hvem den honningglade Peter Plys er – samt vennerne Tigerdyret, Æslet, Ninka Ninus og Grisling fra Hundredemeterskoven. Denne udgave af de berømte historier læses op af en af Danmarks bedste oplæsere, Thomas Winding, og garanterer masser af hygge og glæde for børnene.

Klods Hans

H. C. Andersens kendte eventyr om Klodshans handler om en søn, der mod alle forventninger ender med at vinde en prinsesses hjerte. Historien er gendigtet på hverdagsdansk og oplæses hovedsageligt af Iben Plesner, men er dog krydret med en række forskellige andre stemmer, der gør historien til en ekstra god lytteoplevelse.

Lydbøger til 6-9 årige

I takt med at ungernes alder stiger, bliver historierne også mere komplekse. Er du på udkig efter lydbøger til de 6-9-årige, så er det her de tidløse fortællinger som Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte og Mio min Mio indtræder.

Brødrene Løvehjerte

Igen en klassiker af Astrid Lindgren. Brødrene Løvehjerte er en fantastisk fortælling, der rammer lige i hjertet. Dette er historien om de to brødre, Tvebak og Jonathan, der efter sygdom og død langt om længe mødes i eventyrlandet Nangijala. Skuespilleren Ellen Hillingsø lægger stemme til denne kærlige og eventyrlige historie.

Balladen om den forsvundne mumie

Da deres mumie-ven Mummy forsvinder ind i byen et sted, må vampyren Dracula, varulven Eddie, Frankensteins monster Boris og en hovedløs Sir Arthur Fieldstein på jagt efter ham, men uden at afsløre deres rigtige (uhyggelige) identiteter. En selvsagt humoristisk fortælling hvor de må kidnappe den uhygge-elskende 11-årige dreng, Freddy, for at finde frem til deres forsvundne ven.

H.C. Andersens samlede eventyr

Alle de gode eventyr fra en af verdens mest kendte forfattere, H. C. Andersen. Serien er fordelt over flere lydbøger, der blandt andet indeholder historierne Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Den grimme ælling, Kejserens nye klæder, Den lille pige med svovlstikkerne, Tommelise, Hyrdinden og Skorstensfejeren, Nattergalen samt over 100 andre mere og mindre kendte eventyr.

Alle vi børn i Bulderby

Astrid Lindgrens dejlige historie om seks glade børn på tre nabogårde i byen Bulderby i Småland. Sommeren i Småland byder på masser af eventyr for børnene, så dette er en rigtig god bog at lytte til. Bogen er inspireret af Astrid Lindgrens egen lykkelige barndom og er her indlæst af skuespilleren Vibeke Hastrup.

Gummi Tarzan

En historie om en lille og tynd dreng, Ivan Olsen, der får buksevand i skolen og bliver skældt ud af læreren, fordi han ikke kan læse. Hans far kalder ham for Gummi-Tarzan, fordi han ikke kan forsvare sig mod de store drenge. Men så en dag sker der noget utroligt. Denne bog af Ole Lund Kirkegaard er en nyindlæst version af skuespilleren Peter Frödin.

Otto er et næsehorn

Her er den sjove historie om drengen Topper, der får fat i en trylleblyant og sammen med sin ven Viggo tegner et stort næsehorn, der ender med at blive levende. Og sultent. Meget sultent. Bogen er skrevet af Ole Lund Kirkegaard, og lydbogen her er indlæst af Peter Frödin.

Lille Virgil

Endnu en rigtig sjov klassiker af Ole Lund Kirkegaard. Lille Virgil kommer sammen med hans venner, Oskar og Carl Emil, ud på en masse spændende eventyr, der blandt andet handler om en ensom stork, om Carl Emils fødselsdagsfest og en skjult skat, men også om et møde med en drage med otte ben! Denne lydbog er også indlæst af Peter Frödin.

Mio min Mio

En adopteret dreng, der bliver kaldt for Bosse, finder en lampeånd og får at vide, at hans rigtige far i virkeligheden er konge af et sted, der hedder Landet i det Fjerne, og Bosse hedder i virkeligheden Mio. Dette sender ham ud på et spændende og rørende eventyr sammen med sin hest Miramis og sin nye bedste ven Jum-Jum, hvor de skal bekæmpe den onde Ridder Kato. Endnu en dejlig fortælling af Astrid Lindgren.

Hodja fra Pjort

Et eventyr af Ole Lund Kirkegaard om drengen Hodja fra byen Pjort i landet Bulgislav. Hodja får et flyvende tæppe og tager ud for at se verden, men desværre narres tæppet fra ham, og han må ud på en farlig opgave for at få tæppet tilbage. Rigtig god underholdning indlæst af skuespiller Peter Frödin.

Orla Frø-Snapper

Bogens fortæller og vennen Jakob har altid byens værste bølle, Orla Frø-Snapper, på nakken. Han har fået sit navn, fordi han vist nok engang har spist en levende frø. Selvom Orla altid er efter de små børn i byen, lykkes det dem for det meste at narre ham. De små narrer jo ofte de store. Bogen er skrevet af Ole Lund Kirkegaard.

Lydbøger til 9-12 årige

Lige før børnene når teenage-alderen, stikker interesserne af i øst og vest. Det ser man også på Mofibos topliste til denne aldersgruppe, som er meget blandet. Percy Jackson, Twilight og Hunger Games-serierne er alle populære og findes alle på lydbog.

Percy Jackson og Lyntyven

Der sker mange mystiske og uforklarlige ting omkring den 12-årige dreng Percy Jackson, og det får ham på flugt, hvorved han ender i feriekolonien Halvblodslejren. Her møder han forbløffende væsener og guder og ender pludselig som hovedmistænkt i en sag, hvor overguden Zeus’ lyn er blevet stjålet. Rick Riordan har her skrevet et meget spændende eventyr om overnaturlige væsener, forrædderi og venskab. En rigtig god lytteoplevelse.

De 5 på Skatteøen

Enid Blytons kendte serie om de 5, som består af Julian, Dick, Anne, Georg og hunden Tim. De 5 har en vane med altid at opleve eventyr, hvorend de kommer hen, og selvfølgelig sker det også i denne bog, hvor de tager på skattejagt. Kusine Georg ejer nemlig en ø samt et sunket skib med en skat ombord, men øen er måske ikke helt så øde, som den ser ud til at være.

Ready Player One

En historie om en nær fremtid hvor hovedpersonen Wade Watts ender i et kæmpestort globalt onlinespil ved navn OASIS. Herinde har skaberen af spillet, James Halliday, skjult en række gåder og udfordringer, og den person, der løser alle disse, ender med at arve hele OASIS og Hallidays enorme formue. Det lykkes Wade efter lang tid at løse den første gåde, og så går kampen om OASIS i gang.

Twilight

En bog af Stephenie Meyer for de ældste i denne aldersgruppe og derover. Her er den kendte historie om teenagepigen Bella Swan, der forelsker sig i den hemmelighedsfulde Edward Cullen, som viser sig at være en vampyr. Edward og Bella balancerer mellem vampyrens tørst efter blod og den stærke tiltrækning mellem de to. En utraditionel kærlighedshistorie med masser af spænding.

Anna og det franske kys

Her er noget, der typisk er for pigerne. En rigtig kærlighedshistorie om pigen Anna der er på sit sidste år på high school. Anna er forelsket i en fyr, men bliver desværre sendt på kostskole i Paris. På trods af, at hun ikke kan sproget, finder hun en ny flok venner, heriblandt den charmerende Étienne St. Clair. Stephanie Perkins’ kærlighedshistorie er en af dem, man er nødt til at lytte helt færdig, når først man er startet.

Hobbitten

Alle kender Tolkiens værker, og Hobbitten er en rigtig klassiker iblandt dem. Her følger vi hobbit-væsenet Bilbo Sækker på hans eventyr, hvor han sammen med tretten dværge bliver sendt afsted af troldmanden Gandalf for at vriste dværgkongens rige samt en kæmpestor skat ud af kløerne på den frygtindgydende drage Smaug. Absolut en spændende lytteoplevelse.

Erik Menneskesøn

Denne bog af Lars-Henrik Olsen tager børn og deres forældre med ind i den nordiske mytologis verden, hvor man følger menneskedrengen Eriks rejse igennem både Asgård og Jotunheim. En både lærerig, levende og utrolig spændende bog om eventyr, mytologi, konflikter og kærlighed. Bogen og lydbogen her er en nyredigeret og mere tidssvarende udgave af den oprindelige historie.

Maze Runner

Første del af Maze Runner-trilogien handler om en flok drenge, der vågner i et sted, der hedder Lysningen, uden at kunne huske noget som helst. Stedet er omgivet af en mystisk og evigt foranderlig labyrint, der er deres eneste vej ud. Men kan de klare de mange udfordringer, som labyrinten byder på? Ingen andre har haft held med at slippe ud. Super spændende lytteoplevelse fyldt med højt tempo, gys og science fiction.

Mortal Engines: De rullende byer

Philip Reeves spændende og actionfyldte eventyrhistorie, hvor en krig med masseødelæggelsesvåben har lagt verden øde og tvunget store, rullende byer til at jage mindre byer i jagten på ressourcer. London har levet i skjul for de store, sultne rullende byer, men må nu ud for at finde mindre byer at jage og fortære. Vi følger Tom Natsworthys og Hester Shaws kamp og rejse tilbage til London, efter Shaw er blevet kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion.

Hunger Games: Dødsspillet

De fleste kender nok til Hunger Games fra filmene af samme navn, men bøgerne, som de er baseret på, er en lytteoplevelse, man bør unde sig selv. I historien er det gamle Nordamerika delt op i 12 distrikter, der hvert år må sende deltagere ud for at kæmpe på liv og død i det såkaldte Dødsspillet. Den 16-årige Kattua er en af deltagerne fra det fattigste af distrikterne, men da hun før har haft døden tæt på, er hun klar til at kæmpe for sit liv.

Her finder du gode lydbøger til børn

Mofibo og Nick Stories er to rigtig gode websites. De har apps, som er så nemme at bruge, og som børn nemmere end vi voksne forstår. Mofibo og Nick Stories fungerer lidt som traditionelle bogklubber, hvor man abonnerer og kan få adgang til bøgerne. De har et kæmpe udvalg i lydform, så jeg er virkelig fan af dem.

Mofibo-sitet er nemt at bruge. Du kan søge efter genre og bogtype, og med kun to klik kommer alle bøgerne, du har søgt efter, frem. Det er derefter muligt for dig at indsnævre din søgning, så du finder de populæreste lydbøger til børn, eller de senest udgivne bøger.

Du kan også finde bøger, som er skrevet af den samme forfatter. Bare skriv forfatterens navn i søgefeltet, så kommer de frem. Endelig er det muligt at søge på titler. Så hvis du har hørt om en bog og kun kan huske titlen, eller en del af titlen, så kan du også meget hurtigt finde den bog. En enkelt ulempe ved Mofibo er, at det ikke er muligt at sortere børnebøgerne efter aldersgruppe. Det kunne jeg godt ønske mig.

En kæmpe fordel ved Mofibo er, at du kan downloade titler til en læseliste. Så er du ikke afhængig af at have adgang til Wi-Fi. Det er stadig muligt at lytte til bøgerne. Ideelt til lange køreture.

Nick Stories – kun til børn

Der findes en app, som er særligt gearet til børn og børnebøger. Den er dansk og hedder Nick Stories. Den sikrer, at dit barn får en super oplevelse – også når internettet er nede. Det eneste, der skal til, er, at app’en downloades til en tablet eller smartphone, og så er barnet inde i en eventyrlig verden med de bedste børnebøger.

App’en bruger ikke meget tekst, men mange ikoner, så selv små børn kan bruge den nemt. Og en fed feature er, at et abonnement på den giver mulighed for, at 5 enheder kan bruge den samtidigt. Det betyder, at flere børn kan lytte til lige præcis den lydbog, de gerne vil, samtidig.

0
DAGE GRATIS!

Lydbogormen anbefaler BookBeat

Mofibo vinder med et mulehår foran konkurrenterne som den bedste udbyder af lydbøger i Danmark, men i bund og grund kommer det op til personlig præference. Du får et super produkt med alle de bedste udbydere!