De bedste apps til lydbøger

I dag findes der tusindvis af apps inden for forskellige kategorier såsom underholdning. Savner du underholdning i din travle hverdag, så vil de mange apps til lydbøger formentlig fange din interesse. Det er trods alt svært at finde på noget, som er mere underholdende og afslappende end at lytte til populære lydbøger. Der findes dog stadig en verden af traditionelle bøger såvel som e-bøger. Disse kan vi også anbefale at kigge nærmere på.

Der findes som bekendt rigtig mange apps til lydbøger, hvorfor det er nemmere sagt end gjort at vælge én tjeneste. Du er ikke desto mindre nødt til at træffe et valg, da det for de flestes vedkommende er for dyrt at betale for flere tjenester på én gang. Dermed ikke sagt, at det ikke er en mulighed. For eksempel kan det give mening at have to forskellige tjenester, hvis de to apps byder på forskellige funktioner og måske har specialiseret sig i to forskellige målgrupper. Som forælder kan du evt. vælge en tjeneste til dig selv og en anden til dine børn.

Som nogle af de førende danske eksperter på området vil vi gerne give dig et indblik i, hvilke tjenester der klarer sig bedst i test. Vi har testet alle de førende apps, hvilket giver os mulighed for at præsentere dig for en nyopdateret topliste. Fortsæt læsningen for at finde ud af, hvilken app der er bedst.

Top 5: De bedste apps til lydbøger

Så er tiden snart kommet til, at vi skal offentliggøre vores top 5 liste over de bedste apps til lydbøger. Inden det sker, vil vi gerne gøre dig lidt klogere på, hvilke kriterier vi har lagt vægt på. Det vil nemlig give dig en bedre forståelse for, hvordan vi er kommet frem til resultatet.

I vores test af markedets apps har vi hovedsageligt haft fokus på udvalg, service, pris, funktionalitet og bindingsperiode. I den forbindelse har vi stillet følgende spørgsmål; Hvad koster app’en? Hvordan er serviceniveauet? Hvor brugervenlig er app’en? Hvor stort og godt er udvalget? Disse og mange andre spørgsmål har gjort det en anelse nemmere at udpege fem favoritter.

Fælles for alle de udvalgte apps er, at de er både gratis og lette at downloade. Ergo er der ingen grund til at frygte denne del. Det skal dog siges, at disse apps adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Disse skal vi nok komme ind på.

Du finder listen over de 5 udvalgte apps nedenfor:

  1. Mofibo
  2. Saxo Premium
  3. Audible
  4. Fairytell
  5. Storytel

Mofibo

Mofibo er ganske rigtigt ikke den billigste lydbogstjeneste, men vi vurderer alligevel, at det er den absolut bedste. Netop Mofibo har gennem tiden vundet et utal af tests, hvilket vi mener er ganske fortjent. Skal du have den bedste app til lydbøger, så anbefaler vi denne tjeneste.

Mofibo er ikke kun en af de største udbydere af lydbøger. Det er også den bedste udbyder, idet de forkæler deres brugere med ubegrænset download, professionel service og et brugervenligt setup. Selve app’en er gratis, mens tjenesten koster 129 kr. om måneden. Denne pris gør sig gældende, hvad enten du downloader 2 eller 50 lydbøger om måneden. Udbyderens udvalg af lydbøger og e-bøger tæller i øjeblikket omkring 60.000 titler. Så stort et udvalg finder man ikke mange steder.

Med app’en fra Mofibo kan du lytte til lydbøger uanset tid og sted. Det forholder sig nemlig sådan, at app’en kan bruges både online og offline. Ønsker du at bruge app’en offline, skal du huske at downloade de ønskede lydbøger. Med muligheden for offline brug kan man nyde en god fortælling, hvad enten man befinder sig i et fly flere tusinde meter oppe i luften, eller om man ligger på en flot sandstrand sydpå.

Mofibo skal endvidere have ros for at tilbyde en brugervenlig og bindingsfri tjeneste. Da tjenesten udbydes uden binding, kan du nemt og hurtigt opsige dit abonnement, hvis du mod forventning bliver træt af at lytte til lydbøger. Du kan afmelde dig med ét klik.

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (14 dage) – prøv den her

Saxo Premium

Saxo har som en af landets førende leverandører af bøger naturligvis også udviklet en app til lydbøger. Denne app er siden lanceringen blevet downloadet af mange tusinde danskere, som nyder at lytte til lydbøger på farten. Faktisk er det lige nu en af de mest downloadede apps inden for kategorien lydbøger. Det er en ret imponerende bedrift.

Saxo kan ligesom nogle af de øvrige apps byde på ubegrænset brug. Det vil sige, at du kan lytte til lige så mange lydbøger, som du ønsker, for blot 99 kr. om måneden. Saxo har fornøjelsen af at tilbyde mere end 40.000 e-bøger og lydbøger. Disse mange lydbøger kan du finde via både hjemmesiden og app’en. Brug evt. søgefunktionen for at finde nogle lydbøger, som falder i din smag, med udgangspunkt i dine præferencer.

Saxo løb ikke med førstepladsen i vores test, men vi lægger ikke skjul på, at vi generelt er meget imponerede. App’en byder nemlig på rigtig mange unikke funktioner. For eksempel er det muligt at tilpasse læsehastigheden, sætte bogmærker, benytte sig af den indbyggede sleeptimer-funktion, spole frem og tilbage, ændre skrifttype og meget mere. Her er der altså tale om en meget fleksibel og intelligent app.

Skal du have glæde af app’en, skal du købe dig adgang til tjenesten til en fast månedlig pris på 99 kr. Denne pris kan de fleste være med på.

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage) – Prøv Saxo Premium 30 dage gratis

Audible

Audible er også en af de apps, som er svære at komme uden om. Her er der nemlig tale om en meget populær udbyder af lydbøger, som ikke kun kan bryste sig af et stort udvalg. Audible udmærker sig også ved at være billigere end de fleste andre apps. Selve tjenesten koster blot £7,95 om måneden, hvilket svarer til omkring 69 danske kroner. Du får derved adgang til et fantastisk udvalg af lydbøger for under hundrede kroner månedligt. Det er svært at sige nej til.

Audible bliver primært valgt pga. deres originale indhold, offline funktion og for deres overkommelige priser. Desværre klarer tjenesten sig ikke godt på alle parametre, hvorfor det ikke kunne blive til en bedre placering i denne omgang. Audible app’en er en anelse forvirrende, da der er mange menupunkter, og indholdet ikke står på dansk. Selvom de fleste danskere er dygtige til engelsk, så er det en ulempe, at app’en ikke er oversat til dansk. I takt med at der kommer flere og flere danske brugere, er det ikke utænkeligt, at udbyderen på et tidspunkt vil investere i en dansk oversættelse.

App’en er ikke den bedste, om end den er blevet bedre med årene. Slutteligt vil vi gerne nævne, at opsigelsesdelen kan være en anelse omfattende og besværlig. Dét trækker selvfølgelig også en del ned i den samlede bedømmelse.

Tilgængelighed: iOS + Android + Windows

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage) – prøv Audible her

Fairytell

Fairytell er en såkaldt niche tjeneste, hvorfor den sjældent bliver nævnt i testsammenhænge. Vi mener ikke desto mindre, at denne tjeneste hører til blandt de fem bedste i øjeblikket.

Fairytell er i realiteten ikke en særlig stor konkurrent til hverken Mofibo eller Storytel, da de har valgt at henvende sig til en noget anden målgruppe. Fairytells målgruppe er nemlig børn og barnlige sjæle.

Udbyderen forsøger gennem både grafik og sjove detaljer at fange de mindstes opmærksomhed. Det har de vel at bemærke stor succes med. Der er ifølge vores testpersoner ikke en finger at sætte på den visuelle del af app’en.

Fairytell tiltrækker opmærksomhed gennem deres revolutionerende koncept og lave medlemspris. For den nette sum af 59 kr. har man nemlig mulighed for at opleve en hel verden af lydbøger til børn. Selvom prisen er lav, kunne man dog godt savne et lidt større udvalg. Endvidere ville det være på sin plads med lidt flere funktioner og mere medbestemmelse i forhold til læsehastighed m.v. Fairytell fortjener dog en chance, da de trods alt har gjort en stor indsats for at skabe en så god app til børn som muligt. Skriger dine børn efter underholdning, så lad dem teste denne tjeneste af. De vil med sikkerhed blive ellevilde.

Tilgængelighed: iOS + Android

Gratis prøveperiode: Ja (30 dage) – prøv gratis her

Storytel

Storytel var tidligere t brand for sige, men er nu slået sammen med Mofibo. Det betyder du får det bedste fra 2 verdener, og et kæmpe udvalg af lydbøger!

Tilgængelighed: iOS + Android + Windows

Gratis prøveperiode: Ja (14 dage) – prøv Storytel gratis her