Inspiration til biografier på lydbog

Hvornår har du sidst læst en biografi, der var så god, at du ikke kunne slippe den? Savner du tid til at fordybe dig, så kan du her læse om de bedste biografier på lydbog lige nu.

Med en lydbog i ørene har du endnu større mulighed for at fordybe dig. Nu kan du nemlig nyde en spændende biografi på lydbog og dermed lytte til den i bilen på vej hjem fra arbejde, når du går tur med hunden eller klarer rengøringen.

Herunder kan du finde inspiration til din næste læseoplevelse – eller nærmere lytteoplevelse – blandt nogle af de mest populære lydbogsbiografier.

Sygeplejersken – En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager

En hårrejsende fortælling som du får svært ved at glemme

Nykøbing Falster Sygehus dannede for få år siden rammen om en af Danmarkshistoriens mest spektakulære kriminalsager. En af sygehusets ansatte, sygeplejersken Christina Aistrup Hansen, stod anklaget af sin kollega og veninde for at have forsøgt at dræbe flere patienter.

Igennem længere tid havde veninden undret sig over det voldsomme antal af patienter, som altid døde, når Christina var på arbejde. I marts 2015 traf hun beslutningen om at kontakte politiet. I lydbogen bliver du hevet med ind i en uhyggelig fortælling, om hvordan det lykkedes sygeplejersken at skade så mange af sine patienter, og for første gang hører vi sygeplejerskens egen fortælling.

Er du også fan af true crime? Så er dette lydbogen til dig.

Sygeplejersken - En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager - lydbog

Billede: BookBeat

Om Kristian Corfixen

Kristian Corfixen er en dansk journalist, som arbejder på Politiken. Han dækkede sagen for Politiken, da den blev ført for retten. I lydbogen rekonstruerer han hændelsesforløbet og præsenterer os samtidig for en række kilder, der ikke har været fremme i offentligheden før. Han har også interviewet sagens hovedpersoner.

Hvad siger andre om bogen?

Kristian Corfixen er blevet rost for sin sobre skildring af sagen på Nykøbing Falster Sygehus. Flere anmeldere påpeger, at bogens virkelighed overgår fantasien med længder. Den sætter samtidig fokus på nogle væsentlige problemstillinger.

Fårking gravid – En fremmed flytter ind

Graviditet når det er værst

I denne morsomme biografi på lydbog sætter tv-værten Sofie Linde spørgsmålstegn ved det fantastiske ved graviditeten. Hun rejser spørgsmålet om, hvorvidt man som kvinde skal kunne lide at være gravid. I bogen beskriver hun, hvordan man kan glæde sig til at blive mor, uden nødvendigvis at glæde sig over de ni måneder, der kommer inden. Sofie Linde bryder et tabu ved at sige højt, at hun ikke kan lide at være gravid.

Der findes ikke meget litteratur om kvinder, der ikke er glade for at være gravide. Men i biografien på denne lydbog får man derfor et enestående indblik i, hvordan det føles at være gravid for nogle kvinder.

Lydbogen henvender sig både til kvinder og mænd, som er på vej ind i en tilværelse som forældre.

Billede: BookBeat

Om Sofie Linde

Biografien er skrevet af hovedpersonen selv. Sofie Linde er kendt fra tv, hvor hun er en af Danmarks mest populære tv-værter. Fredag efter fredag guider hun blandt andet danskerne igennem X-Factor. Bogen er skrevet om hendes graviditet med datteren Trine.

Hvad siger andre om bogen?

Fårking Gravid blev taget ekstremt godt imod af anmelderne. Mange hylder den for at være et frisk pust, som mange kommende mødre og fædre kan have stor glæde af. Samtidig vil den få dig til at grine højt undervejs.

Nicklas Bendtner – Begge sider

Den sande historie uden omsvøb

For første gang nogensinde har Bendtner valgt at åbne op og fortælle sin sandhed. Igennem de seneste mange år har millioner af danskere fulgt den unge fodboldspiller. Hans op- og nedture er blevet udpenslet i landets aviser gang på gang, men han har aldrig tidligere åbnet op omkring hændelserne.

Nu kan du høre, hvordan det har været at gå fra at være en nationalhelt den ene dag til at være forhånet i medierne den næste. Problemerne med druk, spil og kvinder har fyldt meget. Nu er Nicklas Bendtner fuldstændig ærlig, og vi får et enestående indblik i hans liv.

Interesserer du dig for fodboldens verden og alle dens hemmeligheder, så er denne biografi på lydbog for dig. Biografien giver et fantastisk indblik i en af Danmarks mest berømte og feterede personligheders dybeste hemmeligheder.

Nicklas Bendtner - Begge sider lydbog

Billede: BookBeat

Om Rune Skyum-Nielsen

Biografien er skrevet af journalisten Rune Skyum-Nielsen i et nært samarbejde med Nicklas Bendtner. Igennem sit arbejde med Bendtner har de to opbygget en stor fortrolighed. Rune Skyum-Nielsen er blandt andet kendt for den anmelderroste fortælling om forfatteren Jakob Ejersbo.

Hvad siger andre om bogen?

Anmelderne roste biografien, da den udkom. Flere skriver, at der er tale om en meget turbulent fortælling. Samtidig roses Nicklas Bendtner for sin hudløse ærlighed, som resulterer i underholdende læsning.

Nedim Yasar – Rødder, En gangsters udvej

En gribende fortælling om drengen der ville være gangster

Som barn besluttede Nedim Yasar sig for, at han ville være gangster, når han blev stor. Han voksede op i et hårdkogt miljø på den københavnske vestegn, hvor bandekriminalitet var en del af hans hverdag. I biografien får vi et unikt indblik i denne hårdkogte underverden. Vi hører om, hvordan Nedim Yasar lykkedes med at navigere i en verden fyldt med barske spilleregler, og hvordan det lykkedes ham at opbygge sit ry og blive præsident i sin egen bande.

I lydbogen bliver vi præsenteret for et utal af miljøets uskrevne regler, som altid skal overholdes. Vi hører om, hvordan det gik op for Nedim Yasar, at der fandtes et andet liv væk fra bandekriminaliteten, og vi lærer, hvordan han forsøgte at lægge det hårde liv bag sig og komme ud på den anden side.

Her får du en biografi på lydbog, som er for dem, der interesserer sig for samfundets mørke sider og barske virkelighed.

Nedim Yasar - En gangsters udvej lydbog

Billede: BookBeat

Om Marie Louise Toksvig

Denne fantastiske biografi er skrevet af den danske journalist og radiovært Marie Louise Toksvig. Hun kendte Nedim Yasar personligt og har fulgt ham tæt. I biografien følger hun ham på hans vej til toppen som bandeleder, men også hans kamp for at komme ud af bandemiljøet igen.

Hvad siger andre om bogen?

Anmelderne er enige om, at biografien er rørende og barsk. Fortællingen om Nedim Yasar er gribende og hård. Man får er unikt indblik i en barsk kultur, som de fleste af os ikke kender meget til.

Himlen over min fars tag

En gribende skildring af en ung piges kamp for at slippe væk fra sin familie

Igennem hele sit liv har den unge Zeinab Mosawi måtte kæmpe en sej kamp for det, hun tror på. Hun har kæmpet for det, som mange unge danske kvinder vil betegne som en basal ret. Retten til at være sammen med sine venner, selv bestemme sin påklædning og deltage i sociale aktiviteter på lige fod med sine klassekammerater.

Hendes forældre bakkede hende ikke op. Først tvang de hende væk fra sin skole, og da hun var 16 år, kulminerede det med et genopdragelsesophold i Irak. Et ophold det lykkedes hende at flygte fra. Hjemme i Danmark måtte Zeinab skjule sig af frygt for, hvad hendes far kunne finde på.

Dette er en biografi på lydbog til dig, der interesserer dig for unikke menneskeskæbner. Det er en gribende historie om en ung piges kamp for friheden.

Himlen over min fars tag - lydbog

Billede: Mofibo

Om Birgitte Vestermark

Den danske forfatter Birgitte Vestermark er en erfaren forfatter med flere bøger bag sig. Hun har tidligere skrevet om Mellemøsten, og har et indgående kendskab til området. Hun har både skrevet og indtalt lydbogen til Himlen over min fars tag.

Hvad siger andre om bogen?

Himlen over min fars tag er ikke en feel good bog, skriver flere anmeldere. Det er derimod en barsk og gribende fortælling om en ung kvindes kamp for at være som sine danske veninder, og bogen roses for at være velskrevet og gribende.

Sådan kommer du godt i gang med biografier på lydbog

Er du endnu ikke kommet i gang med at lytte til biografier på lydbog? Med guiden her har du nu den bedste forudsætning, for at komme rigtig godt i gang. Hos BookBeat, Mofibo og Chapter kan du komme i gang med at lytte helt gratis. Her kan du i minimum to uger nyde et kæmpe udvalg af biografier. Det er en glimrende mulighed for at finde ud af, om lydbøger er noget for dig.

Rigtig mange brugere nyder godt af den ekstra frihed, de får igennem lydbøgerne. Nu kræver det ikke længere, at du har fred og ro til at sidde med en bog i skødet. Du kan nu ordne en lang række praktiske gøremål med en spændende lydbog i ørene.

Samtidig vil du også opleve, at køreturen til og fra arbejde bliver lidt sjovere. En anden fordel ved biografier på lydbog er, at du får adgang til dem nu og her. Glem alt om lange bibliotekskøer.

Har du allerede udset dig den biografi du vil starte med? Så kom godt i gang med din gratis prøveperiode allerede i dag.

0
DAGE GRATIS!

Lyt gratis til lydbøger

Se alle de lydbogstjenester, du kan lytte til kvit og frit. Få op til 45 dage gratis!