Podimo Podcasts og 45 dage gratis prøveperiode

Den hurtigste måde at komme i gang med at prøve Podimo gratis, er ved at gå ind på deres hjemmeside via linket herunder, og hente deres app.

Derefter er det bare at vælge den 45-dages gratis prøveperiode, og så er du klar til at høre Podcasts som Mads og A-holdet eller prøve det store udvalg af lydbøger.

Podimo Podcast

Anmeldelse af Podimo

Podimo er et dansk lydbogs- og podcastmedie, der på ganske få år har opbygget en stor og fortsat voksende brugerskare. Det nuværende team består af over 100 ildsjæle, som knokler for at give dig den ultimative lytteoplevelse.

Leder du efter et godt alternativ til velrenommerede tjenester som Bookeat eller Chapter, så kan du prøve kræfter med Podimo.

På denne side bringer vi en stor anmeldelse af Podimo, hvor der vil blive kigget på udvalget af podcasts og lydbøger samt features, brugervenlighed, design m.v. Vi skal også kigge lidt på, hvad tidligere og nuværende brugere har at sige om tjenesten. Slutteligt vil vi fremhæve de gode og dårlige sider – som en slags opsummering.

App

Ja, Apple og Android

Gratis?

Ja. 45 dage

Vurdering

4 stjerner anmeldelse

Kort om Podimo

Podimo ApS – virksomheden bag Podimo – blev stiftet d. 10. april 2019 af en række velrenommerede erhvervsfolk.

Tilbage i 2019 blev virksomheden grundlagt af Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse og Eva Lægdsgaard. Ifølge proff.dk er Morten Strunge administrerende direktør i selskabet. Han har tidligere siddet i bestyrelsen hos bl.a. Mofibo, s360, WineFamly og Nexta og er derfor en velkendt herre inden for dansk erhvervsliv.

I skrivende stund beskæftiger Podimo omkring 100 personer i otte forskellige lande.

Grundlæggernes helt store mål med Podimo er at gøre det til podcastens (og lydbogens) foretrukne hjemmebane. Det kompetente team bag tjenesten ønsker ikke kun at tilgodese lytterne, men i høj grad også dem, der leverer de mange fascinerende podcasts og lydbøger. Sidstnævnte fortjener nemlig at blive belønnet for deres hårde arbejde.

Podimo har bl.a. været omtalt i Politiken, 21 Søndag og Journalisten, hvilket har været med til at sikre en øget kendskabsgrad. Allerede i december 2019 – et halvt år efter grundlæggelsen – havde Podimo 75.000 brugere. Det er med til at understrege, hvor hurtigt det er gået.

Rabatkode til Podimo

Podimo (Premium) koster et fast beløb hver måned. Derfor vælger mange at søge efter rabatkoder med henblik på at spare lidt penge. Desværre for dem findes der i skrivende stund ingen rabatkoder til podimo.dk.

Tjenesten opererer ikke med rabatkoder, men det betyder ikke, at du ikke kan lave en god deal. I næste underafsnit præsenterer vi dig for, hvordan du kan få gratis adgang til de mange podcasts og lydbøger.

Bemærk i øvrigt, at der findes en gratis version af tjenesten – denne kaldes Podimo Free. Free-udgaven er dog ikke helt uden begrænsninger.

Gratis prøveperiode til Podimo Premium

Podimo Premium er den betalte udgave af tjenesten. Her betaler du lige nu 59 kr. om måneden for at få adgang til en lang række eksklusive podcasts. Lige nu kan du få 45 dages fri adgang, så hvis du godt kunne tænke dig at udforske udvalget, inden du selv skal have tegnebogen frem, så bør du benytte dig af dette.

Efter endt prøveperiode kan du frit vælge, om du vil fortsætte eller stoppe dit abonnement. Er du ikke imponeret over kvaliteten, eller er der andet, der ikke behager dig, så kan du frit afmelde tjenesten. Er du derimod allerede blevet afhængig af Podimo og deres pragtfulde podcasts og lydbøger, så kan du lade dit abonnement køre videre. Du betaler som bekendt kun 59 kr. om måneden for den store mængde underholdning.

Ovenfor: “Breinholt taler med”, “Mørkeland”, “Klovn Podcast”, “99 problemer” og “Konspirationsteorier” fra Podimo

Få adgang til over 100 eksklusive podcasts og lydbøger

Med Podimo Premium – altså den betalte udgave – kan du lytte til en lang række eksklusive podcasts og lydbøger.

Når du køber Premium og lytter til de eksklusive podcasts og lydbøger, så er du med til at støtte dine foretrukne podcasts og lydbøger. Indtægterne fra medlemskaberne deles nemlig med skaberne.

Du kan bl.a. lytte til podcasts og lydbøger inden for følgende kategorier:

 • Underholdning
 • True crime
 • Personlige fortællinger
 • Sundhed
 • Business
 • Kultur og fritid
 • Historie
 • Børn og familie
 • Nyheder og politik
 • Religion
 • Sport
 • Videnskab

Lige nu er de mest populære kategorier henholdsvis underholdning, true crime, personlige fortællinger og sundhed. Via søgefunktionen kan du søge efter både podcasts, lydbøger, RSS-feeds og episoder.

Podimo Premium er tiltænkt dig, der ønsker adgang til de allernyeste og allerbedste podcasts og lydbøger. Der kommer hele tiden nyt indhold til, som du kun kan høre, hvis du er betalende medlem.

Lige nu kan du bl.a. lytte til følgende:

 • Om søndagen græder vi
 • Hvem dræbte Nedim?
 • Mord i nord
 • Dårligdommerne
 • Styr på Historien

Har du længe drømt om at lytte til en eller flere af ovennævnte podcasts eller lydbøger, så har du chancen nu. Du kan lytte, når du vil, og lige så meget som du vil. Dermed kan du få rigtig meget for pengene, hvis du er en aktiv lytter.

Ikke alle de tilgængelige podcasts og lydbøger er eksklusive

Som bruger af Podimo skal du være bekendt med, at ikke alle de tilgængelige podcasts og lydbøger er eksklusive. Med andre ord vil de kunne findes via andre tjenester. Findes den ønskede podcast eller lydbog via flere tjenester, så bør du gøre op med dig selv, hvilken tjeneste du helst vil støtte. Podimo er dansk og drives af nogle meget ambitiøse folk, hvorfor der er god grund til at støtte denne tjeneste.

Et godt eksempel på en ikke-eksklusiv podcast er Mørkeland. Denne podcast er tilgængelig via mange andre tjenester. Podimo skiller sig dog ud på mange andre områder, hvorfor det, trods den manglende eksklusivitet på visse podcasts og lydbøger, er værd at udforske platformen.

Nyt indhold hver dag

Podimo og alle dem, der leverer indhold til siden, ligger bestemt ikke på den lade side. Faktisk går der ikke en dag, hvor der ikke bliver udgivet nyt eksklusivt indhold. Med konstant nyt indhold kan du vide dig sikker på, at du aldrig løber tør for underholdning.

Under fanen opdag bliver du ikke kun præsenteret for populære podcasts og episoder, men også for spændende nyheder. Klik derfor på denne fane, hvis du gerne vil blive inspireret. Du har også mulighed for at få besked med det samme, at der bliver udgivet et nyt afsnit af din foretrukne podcast, hvis du ønsker det.

Mængden af nyt indhold kan variere fra dag til dag og fra uge til uge. Det centrale og vigtige er dog, at der arbejdes i døgndrift på at tilbyde det bedste udvalg af podcasts og lydbøger.

Anmeldelse af Podimo app’en

Podimo app’en er siden april 2019 blevet downloadet mere end 200.000 gange. Derved har en forholdsvis stor del af danskerne stiftet bekendtskab med app’en, som lige nu ligger nr. 8 i kategorien Entertainment i App Store. I denne kategori finder man også andre store underholdningstjenester som TikTok, Netflix, DRTV, Viaplay, TV 2 PLAY m.fl. Med en imponerende 8. plads i en konkurrencepræget kategori hører Podimo altså til blandt danskernes foretrukne underholdningskilder.

Vi har testet app’en og er nu klar til at give vores mening til kende.

Download via App Store eller Google Play

Podimo er som bekendt en app, der kan hentes ned på både smartphones og tablets. Dette kan ske via såvel App Store som Google Play. Selve app’en koster ikke noget, og det er sågar muligt at få adgang til en del af indholdet uden at betale en krone. Kun ved ønsket om at købe Premium skal du betale en mindre sum.

Alt efter din internethastighed vil du i løbet af omkring 30 sekunder kunne downloade app’en ned på din digitale enhed. Umiddelbart efter vil du kunne starte din første podcast eller lydbog. Podimo app’en fylder ganske lidt sammenlignet med andre lignende tjenester, hvorfor du ikke skal være bekymret for, at den stjæler for meget plads.

Personligt bibliotek

Du får ved at klikke på mit bibliotek i menuen adgang til dit personlige bibliotek.

Dette bibliotek giver følgende muligheder:

 • Downloadede episoder (som du kan lytte til offline)
 • Gemte episoder
 • Lyttehistorik

Her får du med andre ord et godt overblik over, hvad du tidligere har lyttet til, hvilke podcasts eller lydbøger du har sat i kø, nye episoder fra dine yndlingspodcasts, yndlingslydbøger osv.

For at danne og gemme dit bibliotek i skyen skal du have en brugerprofil. Denne brugerprofil kan du nemt oprette ved at indtaste navn, e-mailadresse og adgangskode. Du kan også oprette dig via Facebook.

Følg nemt dine foretrukne podcasts og lydbøger

Som bruger af Podimo – betalt medlemskab eller ej – kan du nemt følge dine foretrukne podcasts og lydbøger. Dette kan du gøre med ét klik. Besøg blot hovedsiden for den givne podcast eller lydbog og klik på følg for at blive opdateret omkring nye episoder. Du kan altid klikke igen, hvis du ikke længere vil følge den givne podcast eller lydbog.

Mangler du et komplet overblik over, hvilke podcasts og lydbøger du følger, så kan du altid blive afklaret omkring dette ved at besøge dit eget lille bibliotek via app’en. Du kan sortere disse podcasts og lydbøger efter enten tilføjet den, navn og nyeste episoder først. Vælg blot den mulighed, der giver bedst mening for dig.

Designet spiller 100 %

Podimo ville ikke være blevet downloadet mere end 200.000 gange, hvis der ikke var tale om en brugervenlig og pæn app. Netop designet er svært at kritisere, da der tydeligvist er gjort meget ud af dette. Elementerne er sat pænt og intuitivt op, hvilket er med til at fremme brugervenligheden.

App’ens menu består kun af tre punkter bestående af opdag, søg og mit bibliotek. Med så få valgmuligheder vil man hurtigt komme til at lære app’en at kende. Den er både nem, hurtig og sikker i brug.

Der kommer i øvrigt løbende nye opdateringer af app’en, hvor bl.a. designet bliver fintunet fra tid til anden. Sørg derfor for at hente disse opdateringer ned, når de dukker op i App Store eller Google Play.

Lyt offline

Podimo er som bekendt en app, hvorfor du naturligvis skal have adgang til internettet, når du skal downloade den ned. Du skal ligeledes have internetadgang for at downloade de seneste episoder af dine foretrukne podcasts eller lydbøger. Når først du har downloadet en eller flere episoder ned, så kan du lytte offline.

For at finde din oversigt over downloadede episoder skal du klikke på mit bibliotek -> downloadede episoder. Du downloader en episode ved at klikke dig ind på den specifikke episode, hvor du skal trykke på download. De fleste episoder kan downloades i løbet af 10-30 sekunder alt efter internethastighed.

Med muligheden for at lytte offline, så kan du nyde skønne podcasts og lydbøger, hvad enten du befinder dig i et fly flere tusinde meter over jorden, på stranden, i venteværelset hos lægen eller et helt fjerde sted.

Genial sleeptimer funktion

Podimo byder også på en anden genial funktion; den såkaldte sleeptimer funktion.

Denne funktion er tiltænkt dig, der nyder at falde i søvn med en god podcast eller lydbog i ørerne. Med denne funktion kan du med én simpel indstilling vælge, hvornår afspilningen skal sættes på pause. Du kan indstille den efter, hvor lang tid du normalt bruger på at falde i søvn.

Hvad koster Podimo?

Vi har allerede været inde på det, men lad os lige slå fast, hvad det koster at bruge app’en. Hvad angår priser og medlemskaber, så er det vigtigt at understrege, at der findes to forskellige pakker.

De to pakker er følgende:

 • Podimo Free – 0 kr. om måneden
 • Podimo Premium – 59 kr. om måneden

Ønsker du adgang til alle de eksklusive podcasts, lydbøger og alle features, så anbefaler vi dig at vælge Podimo Premium, hvor du giver 59 kr. om måneden. Det svarer til prisen på en kop kaffe på en café.

Du kan – og bør – vælge Premium af følgende grunde:

 1. Du får adgang til alle de eksklusive podcasts og lydbøger
 2. Du støtter dine yndlingspodcastere
 3. Du bliver beriget med nye episoder på daglig basis

Du kan også tjene penge på dine podcasts og lydbøger

Podimo er ikke kun henvendt til de danskere, der kan lide at lytte til podcasts og lydbøger i hverdagen. Tjenesten er også for den dedikerede podcaster.

Drømmer du om, at dine podcasts eller lydbøger bliver hørt af endnu flere danskere, og vil du samtidig gerne tjene lidt penge på dit hårde arbejde? I så fald kan du med fordel tilslutte dig den store og kompetente Podimo familie.

Nedenfor vil vi kort ridse op, hvilke vilkår der gør sig gældende, når du formidler dine podcasts eller lydbøger via Podimo.

Adgang til brugbar lyttedata

Når du claimer din podcast eller lydbog via Podimo, så får du adgang til en verden af data. Denne data vil hjælpe dig med at blive klogere på dine lyttere, så du kan skabe endnu bedre indhold og i sidste ende tjene flere penge. Du får bl.a. et godt overblik over dine mest populære episoder, info om hvem der lytter med og meget mere.

Nem registrering

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med at claime podcasts og lydbøger. Selve registeringen tager omkring 2 minutter, og den efterfølgende godkendelse og verificering går ligeledes hurtigt. Processen er som følger:

Opret profil -> Klik på Claim podcast -> Læs betingelserne og klik på Claim ownership -> Send mail retur med din verificeringskode -> Modtag en bekræftelsesmail -> Gå i gang med at tjene penge

Ingen binding

Du kan frit opsige aftalen, hvis du ikke længere ønsker at være en del af fællesskabet. Kontakt kundeservice, hvis du ønsker at fjerne din podcast eller lydbog fra platformen.

Valgfri distributionsaftale

Slutteligt skal du være bekendt med, at der er frit valg, når det kommer til din distributionsaftale. Du kan vælge mellem en eksklusiv aftale og en ikke-eksklusiv aftale, hvor du kan tjene mellem 20 og 50 % af de penge, der kommer ind fra de betalende medlemmer.

Nyhed: Podimo har sat lydbøger på hylderne (fra 2020)

Da Podimo gik i luften i 2019, så var der kun fokus på én type underholdning; podcasts. I dag har brugerne af Podimo også mulighed for at lytte til en verden af lydbøger – og den mulighed har de haft siden slutningen af 2020.

Det er en kendsgerning, at mange af lytterne af henholdsvis podcasts og lydbøger er de samme, og derfor har det været en naturlig udvikling at udvide sortimentet med lydbøger. Lydbøgerne har kun været en del af biblioteket siden 2020, men allerede nu kan du vælge mellem tusindvis af lydbøger via tjenesten.

Du kan bl.a. lytte til disse populære lydbøger hos Podimo:

 • Jo Nesbø: jalousimanden (krimi)
 • Sebastian Fitzek: Passager 23 (krimi)
 • Marianne Cronin: Lenni og Margots et hundrede år (roman)
 • Brit Bennet: Det der skiller os (roman)
 • Morten Glinvad: Kasper Hjulmand – Fodbolddrømmer (selvbiografi)
 • Irina (selvbiografi)

Opsummeret skulle der gerne være lydbøger for enhver smag.

Den eneste ulempe ved, at Podimo har udvidet med lydbøger er, at den månedlige pris er blevet højere. Tidligere kostede det kun 39 kr. om måneden for et medlemskab, men prisen er nu steget til 59 kr. om måneden. Det er dog fortsat en meget konkurrencedygtig pris – ikke mindst med den store mængde underholdning in mente.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig at lytte til lydbøger via Podimo, så prøv tjenesten helt gratis i 7 dage. Så har du god tid til at finde ud af, om der er et match.

Masser af nyt indhold tilegnet familiens mindste

Besøger du Podimo online, så vil du via hovedmenuen falde over punktet Børn. Klikker du på dette punkt, vil du blive ført ind på en underside, der er spækket med børnevenlige bøger og podcasts.

Med dit Podimo medlemskab får du adgang til et væld af podcasts og bøger tilegnet børn i aldersgruppen 3-10 år. Indholdet består af alt fra klassiske børnebøger til nye hits. Meget af indholdet lægger også op til værdifuld læring – der findes f.eks. masser af faktabøger og lærerige podcasts til børn.

Du kan bl.a. præsentere dine børn for følgende bøger og podcasts:

 • Mulan
 • Sådan træner du din drage
 • Dora Udforskeren
 • Verdens Pinligste Far
 • Gæster fra mørket
 • Tæt på naturen med Anders Kofoed
 • … og mange andre glimrende titler!

Læs mere på omtalte underside. Der skal nok være noget for dit barn også.

Dette siger brugerne om Podimo

Sandheden skal man høre fra nuværende og tidligere brugere. Derfor har vi dykket ned i nogle af de mange anmeldelser, der er blevet skrevet siden lanceringen i 2019.

Podimo er bl.a. blevet anmeldt via Trustpilot, Google Play og App Store, hvor der langt hen ad vejen udvises begejstring og tilfredshed med app’en. Det er dog også muligt at finde mindre positive anmeldelser.

Brugerne roser app’en for dens lækre design, høje brugervenlighed og gode features. På den negative side kritiseres tjenesten for at have en langsom kundeservice og for at gøre det svært at afmelde det betalende medlemskab.

Podimo præsterer i skrivende stund følgende score:

 • Trustpilot – 1,9 ud af 5 stjerner (17 anmeldelser)
 • Google Play – 4,5 ud af 5 stjerner (9.664 anmeldelser)
 • App Store – 4,6 ud af 5 stjerner (10.800 anmeldelser)

Det giver Podimo en gennemsnitlig score på 3,66 ud af 5 stjerner. Det er ikke perfekt, men det vidner om ikke andet om en temmelig høj brugertilfredshed.

Konklusion

Ingen anmeldelse uden en konklusion.

Podimo er et af de nyeste skud på stammen inden for streaming af podcasts og lydbøger. Med mere end 200.000 downloads er der dog langt fra tale om den mindste tjeneste.

Podimo har en meget kompetent ejer- og medarbejderstabel, hvilket i høj grad kan mærkes på app’ens funktionalitet og kvalitet. App’en er nemlig spækket med afhængighedsskabende podcasts og lydbøger, features som offline lytning og sleeptimer, mulighed for gratis medlemskab og meget mere. Podimo har endda været så flinke at tilbyde en 7 dages gratis prøveperiode, så alle kan prøve tjenesten uden at skulle betale penge.

Podimo har dog stadig en svær opgave foran sig, som lyder på at tiltrække endnu flere eksklusive podcasts og lydbøger. Mange af de nuværende podcasts og lydbøger kan nemlig også findes via andre tjenester. Endvidere kunne man godt ønske sig, at det var lettere at afmelde sit medlemskab og komme i kontakt med kundeservice ved behov.

Det gode:

 • Over 100 eksklusive podcasts og lydbøger
 • 7 dages gratis prøveperiode (Premium)
 • Offline lytning
 • Sleeptimer funktion
 • Nye episoder hver dag
 • Personligt bibliotek
 • Det er let at komme i gang med at claime podcasts og lydbøger
 • Høj brugervenlighed og flot design
 • Masser af indhold for børn

Det dårlige:

 • Meget af indholdet er ikke eksklusivt (findes via andre tjenester)
 • Svært at afmelde det betalende medlemskab
 • Middelmådige svartider via kundeservice