Storytel er ikke længere tilgængeligt i Danmark

Her er de bedste alternativer:

Mofibo

Storytel har i foråret 2019 slået pjalterne sammen med Mofibo, så nu kan du få det bedste fra begge verdener! Dermed er der ikke længere nogen dansk udgave af Storytel – men det lover vi, du ikke kommer til at savne hos Mofibo!

Prøv Mofibo gratis her

Saxo Premium

En ligeværdig konkurrent finder du i Saxo Premum. Deres produkt ligger på højde med Mofibos, om end med nogle andre produktfordele og ulemper. Hvad man er til, er smag og behag. Men du bliver ikke skuffet!

Prøv Saxo Premium 30 dage gratis her

Anmeldelse af Storytel

Storytel er en stor svensk og international udbyder af lydbøger på abonnement til det danske marked og en lang række andre lande. Storytel overtog i 2016 Mofibo-tjenesten og tilbyder rigtig mange af de samme muligheder og funktioner.

Storytel styres ligesom Mofibo gennem en app, der giver dig stor frihed og det største bogudvalg, du kunne ønske dig.

App

Ja, Apple og Android

Gratis?

Ja. 14 dage

Vurdering

Prøv Storytel Gratis

Med sine titusindvis af danske og engelske lydbøger og e-bøger står Storytel rigtig stærkt på udvalget. Deres app til mobil og tablet fungerer fremragende, de tilbyder ligesom Mofibo en gratis prøveperiode, og Storytels app har nogle virkelig gode funktioner – hverken for meget eller for lidt.

Prisen på 129,- kr. per måned er det samme som et Mofibo-abonnement, og du får ca. det samme for pengene – nemlig ubegrænset adgang til alle lydbøger og e-bøger. Dog er Storytels udvalg tilsyneladende en anelse større. Der er altså tale om en yderst rimelig pris for abonnementet.

Komplet gennemgang

Når man besøger Storytel for første gang, præsenteres man for en flot og overskuelig hjemmeside. Storytels hjemmeside har de samme bogoversigter og samme overskuelighed som app’en, hvilket er rigtig godt. Deres app er rigtig flot og nem at finde ud af, og den kan hentes til både smartphone og tablet – og selvfølgelig til både iOS og Android.

Storytel har en gratis 14-dages prøveperiode, så hvis du beslutter dig for at opsige abonnementet inden for de 14 dage, betaler du ingenting for at prøve, og der bliver altså ikke trukket noget på dit betalingskort. Abonnementet kan frit opsiges.

Storytel har noget for alle. Du finder et stort udvalg af genrer og kan med stor sandsynlighed finde lige præcis det, du leder efter. App’en har desuden en smart funktion, der tillader dig at prøve Storytel, før du overhovedet har oprettet dig som bruger. På samme måde kan du også tage et kig på Storytels bogudvalg både i app’en og på hjemmesiden, så du ved, hvad du får for pengene.

Storytels app giver mulighed for offline-lytning af lydbøger, så du kan downloade bøger og tage dem med dig på farten, hvis du eksempelvis skal til udlandet og er bange for at bruge for meget datatrafik på mobilen.

Storytel har desuden et par andre ting, som man ikke skal undervurdere. På hjemmesiden har de en blog, der giver rigtig god inspiration til ens boglytning og -læsning. Der er blandt andet anbefalinger af bøger samt forfatter-interviews, og det omhandler mange forskellige genrer. I Storytel-app’en får du inspiration under overskrifter som “10 der får dig til at græde”, “10 der får dig til at grine” eller “10 der får dig til at gyse”, hvilket er et ret sjovt lille indslag.

Derudover har Storytel et spændende koncept, som de kalder Storytel Original, hvilket består af egne udgivelser af serier skrevet af spændende forfattere og læsere. Folk har her mulighed for at sende deres bidrag ind til bedømmelse og måske få kickstartet deres forfatterkarriere. ​Der afholdes desuden Storytel Original-skrivekonkurrencer, hvor vinderbidragene videreudvikles til spændende historier, som du kan høre.

Det interessante ved Storytel Original er, at historierne er skrevet udelukkende til lydformat. Det vil sige, at de er tilpasset direkte til at blive hørt frem for at blive læst, hvilket giver en endnu bedre oplevelse for dig, når du lytter til historien.

Ligesom hos Mofibo kan man hos Storytel administrere mange bøger på samme tid ved hjælp af det, de kalder Boghylden. Dermed kan du nemt have gang i flere lydbøger på en gang, og du kan lægge bogtitler til side, hvis du ønsker at læse dem på et senere tidspunkt.

Kom godt i gang hos Storytel

For at starte din 14-dages prøveperiode hos Storytel skal du blot følge disse simple trin:

 1. Gå til Storytel.dk eller hent app’en Storytel til din smartphone eller tablet. App’en kan hentes via App Store og Google Play.
 2. Opret en konto i formularen på siden med din email og din ønskede kode, eller opret dig med Facebook.
 3. Indtast dine betalingsoplysninger.
 4. Du kan nu læse og lytte til alverdens bøger hos Storytel.

Udvalget af lydbøger

Kort sagt: Storytels udvalg af lydbøger er stort – rigtig stort. Der er et væld af genrer at vælge imellem, og der er mange tusind bøger, som du kan læse og lytte til. Med søgefunktionen er det nemt at finde lige præcis den bog, du leder efter, men du kan også lade dig inspirere af de mange gode forslag, der præsenteres i app’en og på hjemmesiden.

Du skal ganske enkelt ikke bekymre dig så meget om udvalget, for Storytel har et af de allerbedste udvalg af bøger. Besøg Storytel.dk og prøv gratis i 14 dage – så kan du høre det med egne ører.

Prisen på Storytel

Prisen for et Storytel-abonnement er 129 kr. per måned, hvilket er en meget rimelig pris, hvor du som sagt får rigtig meget for pengene. Her er der altså klart tale om god værdi for pengene, hvor du ikke bliver skuffet.

Med et abonnement hos Storytel, hvilket også kaldes et Unlimited-abonnement, får du fri adgang til alle lydbøger og e-bøger hos Storytel – og udvalget er kæmpestort, så du får meget for pengene.

Sammenlignet med andre udbydere af lydbøger står Storytel sammen med Mofibo som de udbydere, hvor du får mest for pengene pga. det store udbud af bøger samt deres intuitive app.

Lær at bruge Storytel

Sådan kommer du i gang

Før du overhovedet opretter din bruger hos Storytel, kan du prøve at hente app’en, starte den og trykke på “Prøv app’en”. Så har du mulighed for at se, hvordan app’en fungerer. Hvis du gerne vil i gang med at bruge Storytel, opretter du bare en bruger som beskrevet længere oppe, og starter app’en.

App’en starter med en rigtig god oversigt over bogtips fra Storytel. Der vises eksempelvis ugens udvalgte bøger, populære krimier, Storytel Original samt en række andre forskellige genrer. Her kan du prøve dig lidt frem, hvis du ikke leder efter noget bestemt.

Sådan finder du en bestemt bog

Hvis du kan lide en bestemt type bøger, men søger inspiration, kan du gå ind under menupunktet “Kategorier” og kigge dig omkring. Under menupunktet “Serier” finder du kendte og øvrige serier som Harry Potter, A Song of Ice and Fire, Fifty Shades og en masse andre.

Hvis du så vil være sikker på, at den bog, du kigger på, fås som lydbog og ikke bare e-bog, skal du kigge efter det lille ikon oppe i hjørnet af bogtitlen. Hvis der er et ikon, der forestiller et par høretelefoner, fås bogen som lydbog, og hvis der er et brille-ikon, fås den som e-bog. En del af bøgerne i Storytel fås både som lydbog og e-bog. Det er vigtigt at huske på, at e-bøger kun kan læses. Hvis du vil lytte til din bog, skal det være en lydbog.

Alternativt, hvis du har trykket dig ind under en liste over bøger, vil der ikke være ikoner, men i stedet vil der lige under bogens titel stå de udgaver, bogen findes i – så du vil aldrig være i tvivl.

Ved at trykke på “Serier” vil du typisk kunne finde alle de kendte bogserier, men hvis du søger noget mere specifikt, bruger du bare den enkle søgefunktion ved at trykke på “Søg”.

Offline-tilstand

Hvis du skal på ferie eller på en længere flyrejse, kan det være rigtig rart at have hentet din bog ned på din tablet eller smartphone. Du lytter til bøger i offline-tilstand ved at downloade dem i app’en, hvorefter du kan finde dem og lytte til dem under den sektion, der hedder “Boghylden”.

Hvis du mangler plads på din mobil og ønsker at fjerne den downloadede bog igen, er dette ganske enkelt at gøre. Storytel har også en smart funktion under menupunktet “Indstillinger”, hvor du til hver en tid kan se, hvor meget dine downloadede bøger fylder på mobilen. Her kan du også slette bøgerne.

OBS: Det er kun enheder, der indeholder et SIM-kort, såsom din smartphone, som kan benytte mobildata. Enheder, som ikke har et SIM-kort, såsom din tablet, vil derfor kun benytte WiFi/internet.

Sådan downloader du lydbøger til offline-tilstand

Storytels lydbøger fylder ca. 20 MB per times lyd, og da der eksempelvis er bøger, der varer over 30 timer, kan det være en fordel at koble mobilen på et WiFi-netværk, før du henter bøgerne til offline-tilstand.

Sådan gør du:

 1. Find en bog, du ønsker at downloade.
 2. Over bogens beskrivelse eller til højre for bogtitlen er der en knap med tre prikker på.
 3. Ved at trykke på knappen er der en funktion: “Download til offline”. Her starter du din download af bogen.

Lydbøger kan fjernes fra mobilen eller tabletten igen ved at trykke på knappen med prikkerne og vælge “Fjern offline”. Alternativt kan de fjernes ved at trykke på “Indstillinger” og kigge under “Offlinebøger”.

Hvis du allerede sidder og lytter til en lydbog, kan du også downloade bogen fra “lytte”-skærmen ved at trykke på ikonet, der forestiller en sky med en pil på.

Lydbogen, du downloader til offline-tilstand, vil automatisk blive tilføjet til Boghylden, så du altid kan finde den frem.

Problemer med at downloade en bestemt bog?

Vi oplevede ikke problemer med at downloade bøger med Storytel, men hvis du skulle falde over et problem, kan du skrive til Storytels support på email-adressen support@storytel.dk eller gennem deres kontaktformular under Hjælp-sektionen på hjemmesiden. Storytel har i øvrigt en ganske udmærket Hjælp-sektion, som måske kan hjælpe dig på vej, hvis der er problemer.

Indbydende og med noget for alle

Som nævnt før har Storytel nok det største udvalg af lydbøger og e-bøger, du kan finde, og det er vi ret begejstrede for her hos Lydbogormen. Det er også det stærkeste kort, de sidder med på hånden. Det store udvalg kommer af, at de arbejder sammen med en masse bogforlag. Derudover har Storytel opkøbt flere bogforlag i forskellige lande, og så sent som i 2016 opkøbte de den danske lydbogstjeneste Mofibo, som vi også anmelder her på siden.

Det store udvalg af lydbøger er fordelt på en bred vifte af genrer, som er overskueligt og flot opstillet på hjemmesiden og i app’en, så du skal nok finde frem til det, du søger.

Alt dette er pakket ind i et flot og indbydende design, hvilket bidrager til den gode oplevelse, selvom vi nok bruger ørerne mere end øjnene, når vi har med lydbøger at gøre. App’en er nem at finde rundt i og har en lækker oversigt under “Kategorier” og “Serier”.

God inspiration til lydbøger

Et område, hvor Storytel udmærker sig, er det med at inspirere læserne og lytterne. Man bliver simpelthen utrolig nemt inspireret og nysgerrig, når man navigerer rundt i app’en, og på hjemmesiden findes der som tidligere nævnt en spændende blog, som du bør tage et kig på.

Inspirér venner, familie og andre

Ønsker du at fortælle andre om en spændende bog, kan du igennem app’en dele et bogtip på SMS, Facebook, email, eller hvordan du nu helst vil gøre det. Dette gør du ved at trykke på knappen med de tre prikker og vælge “Del bog”.

Modsat Mofibo har Storytel dog ikke en “venne”-funktion, hvor man kan følge sine venner og dele med andre, hvad man sidder og lytter til eller læser. Det er nok meget smag og behag, om man har brug for denne funktion.

Følg dine yndlingsserier

I Storytel kan man tilsyneladende ikke følge bestemte forfattere, men du kan nemt følge en bestemt serie, så du får at vide, når der kommer nye bøger i serien. Dette gør du ved at trykke på knappen med de tre prikker ud for en bog og vælge “Overvåg serie”. Så går du ikke glip af din yndlingsserie.

Boghylden

Storytels boghylde, som du finder ved gå ind i menuen og trykke på “Boghylden”, er en enkel og overskuelig oversigt over de bøger, du har lagt til side til senere læsning, så den fungerer sådan set bare som en almindelig boghylde. Bøger, du har downloadet, vil også kunne findes her i Boghylden.

For at gemme bøger i Boghylden trykker du på knappen med de tre prikker og vælger “Gem i boghylden”. Så kan du komme i gang med at fylde din digitale reol op, så du ikke løber tør for læsestof at lytte til.

Skriv dine personlige anmeldelser

Som inspiration til andre har du mulighed for at skrive korte anmeldelser af de bøger, du læser. Det gør du ved at trykke på knappen med de tre prikker ud for bogtitlen og vælge “Anmeld bogen”. Her kan du skrive en lille tekst og give bogen en bedømmelse fra 1 til 5 stjerner. Du kan også anmelde bogen ved at trykke på stjernerne, når du har trykket dig ind på bogtitlen. Når du har skrevet din bedømmelse, trykker du på “Skriv en anmeldelse” for at indsende din anmeldelse.

Samme sted, hvor du skriver en anmeldelse, kan du også læse andre folks anmeldelser. Det er en god funktion at have, hvis du ikke ved så meget om den bog, du kigger på.

Find dit eget tempo

Der er mange funktioner hos Storytel, der minder om de funktioner, man finder hos Mofibo. Når du lytter til bøger, kan du selv styre hastigheden ved at trykke på det lille stykke tekst, hvor der står “1.0x”. Her har du så mulighed for at vælge forskellige hastigheder på oplæsningen – om det skal være hurtigere eller langsommere.

Vi anbefaler at holde læsehastigheden på mellem 1.0x og 1.25x, da det ellers kan være svært at følge med – men det er selvfølgelig op til den enkelte.

Du behøver i øvrigt ikke selv at holde øje med, hvor langt du er nået i bogen. Det gør Storytel automatisk. Man kan sige, at den sætter et digitalt bogmærke i bogen, når du lukker den.

Hvis man trykker sig væk fra den lydbog, man sidder og lytter til, fortsætter oplæsningen. For hurtigt at finde tilbage til oplæsningsskærmen trykker man på ikonet nede i højre hjørne, der forestiller et billede af den aktuelle bog. Man bruger også samme knap til at sætte oplæsningen på pause, og samtidig dukker der også en anden knap op, hvor man hurtigt kan spole 15 sekunder tilbage, hvis der var noget, man ikke lige hørte ordentligt. Smart funktion.

En funktion, der gør Storytel velegnet til eksempelvis fagbøger til studie og lignende, er, at man selv kan sætte sine egne bogmærker i bogen, som man kan skrive små noter til. Dette minder lidt om de klistermærker og noter, man sætter i studiebøger for at huske på nogle specifikke afsnit.

Hvis du kun vil lytte til din lydbog i et bestemt stykke tid, eller hvis det skal fungere som godnat-læsning, kan du benytte Storytels “Sleep”-funktion. Når du er ved at lytte til din lydbog, finder du Sleep-funktionen ved at trykke på ikonet, der forestiller en måne og nogle Z’er. Herunder kan du så vælge, hvor lang tid der skal læses op, før lydbogen afbrydes.

Giv en bog gratis!

Noget, der er helt fantastisk ved Storytel, er, at man som bruger af tjenesten har mulighed for at give en lydbog til en ven, et familiemedlem eller andre bekendte helt gratis. Dette kan gøres direkte fra app’en ved hjælp af knappen med de tre prikker, hvor man vælger funktionen “Giv en bog til en ven”. Herunder skriver man sin vens email-adresse og en lille hilsen.

Når man benytter denne funktion, modtager personen en email, hvor han/hun kan klikke sig ind, oprette et gratis abonnement og lytte til den bog, du har sendt. Her er der ikke tale om en prøveperiode efterfulgt af abonnement, og det koster heller ikke noget for hverken dig eller modtageren.

Storytel satser selvfølgelig herigennem på, at modtageren vælger at købe et abonnement efterfølgende, men dette er altså ikke et krav. Modtageren behøver desuden ikke at vælge lige præcis den bog, som du har sendt, men kan frit vælge en anden bog fra de mange digitale boghylder.

Gavekort

I stedet for blot at give en bog i gave kan du give tusindvis af bøger ved at give et gavekort til Storytel. Dette gør du på Storytels hjemmeside. Her har du mulighed for at give alt lige fra en enkelt måneds abonnement og op til 12 måneder med fri adgang til det hele.

 • 1 måned (inkl. 14 dage gratis): 129,- kr.
 • 3 måneder (inkl. 14 dage gratis): 387,- kr.
 • 6 måneder (inkl. 14 dage gratis): 774,- kr.
 • 12 måneder (inkl. 14 dage gratis): 1548,- kr.

Aktivering af gavekort for nye kunder

Hvis du er så heldig at have fået et gavekort til Storytel, aktiverer du det ved at gå ind på Storytel.dk og trykke på “Gavekort” efterfulgt af “Indløs gavekort”. Herunder har du to muligheder, hvor du vælger “Jeg er ny hos Storytel”.

Herefter indtaster du den kode, der følger med dit gavekort, samt din email-adresse og ønskede adgangskode, og så er du mere eller mindre i gang.

Når gavekortets abonnementsperiode udløber, stopper abonnementet automatisk, og du har herefter mulighed for at forlænge det, hvis du ønsker dette.

Aktivering af gavekort – eksisterende kunde

For eksisterende kunder fungerer det næsten på samme måde, når du skal aktivere dit gavekort. Her trykker du så bare i stedet på “Jeg er medlem” og indtaster gavekortets kode samt email-adresse og kode til din brugerkonto. Herefter indløses gavekortet.

Support

Du kan til hver en tid kontakte Storytel på deres e-mail; support@storytel.dk – her kan du enten kontakte dem angående et problem på app’en, en bestemt bog du leder efter, eller hvis du blot har spørgsmål.

Glemt adgangskode?

Hvis du har glemt din adgangskode til Storytel, kan du få hjælp lige her. For at nulstille din adgangskode skal du trykke på “Glemt adgangskode?”. Funktionen kan både findes i app’en og på Storytels hjemmeside.

Herefter vil du modtage en mail, hvori der findes et link. Ved at trykke på linket vil du have mulighed for at oprette en ny adgangskode til app’en.

Betaling

Du kan betale for Storytel på forskellige måder.

Når du opretter dig hos Storytel, tilmelder du dig via et betalingskort. Opkrævningen vil fremover blive trukket fra det valgte kort. Du kan benytte dig af VISA, MasterCard samt VISA/Dankort. Du kan altid ændre dine oplysninger, hvis du eksempelvis ønsker pengene trukket fra et andet betalingskort.

Hvis du har modtaget et gavekort, kan du sagtens benytte det som betalingsform – dog skal du stadig oprettes med et betalingskort, da Storytel blot begynder at trække penge, når der ikke er flere måneder tilbage på dit gavekort.

Opsig dit Storytel-abonnement

Dit abonnement opsiges ved, at du går ind på Storytel.dk og logger ind på din brugerkonto. Herefter skulle du havne på den side, der hedder “Min konto”. Hvis du ikke automatisk kommer dertil, findes siden under menupunktet “Mine sider” i toppen af hjemmesiden. Herunder trykker du på “Annuller abonnement”.

Bemærk, at abonnementet ikke opsiges ved, at du sletter app’en. Det er vigtigt, at du benytter ovennævnte metode, hvis du vil opsige abonnementet.

Du mister din prøveperiode

Det er vigtigt at påpege, at hvis du opsiger dit abonnement hos Storytel, mens du er i gang med din prøveperiode, mister du med det samme din adgang til tjenesten.

Konklusion

Sammen med Mofibo står Storytel som de bedste lydbogstjenester, men om man vælger den ene eller den anden, kommer selvfølgelig også an på, hvad man personligt bedst synes om.

De store fordele ved Storytel er det enorme udvalg af lydbøger samt den flotte og overskuelige app. Storytel slår konkurrenterne på udvalget af bøger, og samtidig leverer de et væld af inspiration til brugeren af tjenesten. Det er også værd at bemærke, at Storytel har deres interessante koncept, Storytel Original, med bøger direkte skrevet til lydformatet.

En anden måde, hvorpå Storytel og Mofibo adskiller sig fra hinanden, er, at Storytel ikke spørger ind til dine præferencer eller yndlingsgenrer og dermed heller ikke direkte skræddersyer dine bogforslag til dig. Vi skal dog ikke kunne sige, om den gør dette automatisk hen ad vejen, efterhånden som du lytter til flere bøger. Men man kan vel sige, at Storytel på denne måde åbner mere op for at udvide din horisont, hvorimod Mofibo gerne fra starten af vil appellere til lige præcis det, du leder efter.

Hvis man kan undvære Mofibos funktion, hvor man kan følge sine venner og dele sine aktiviteter med vennerne, så får Storytel en klar topkarakter og anbefaling herfra.

Det gode:

 • Meget stort udvalg
 • Flot, overskuelig app
 • Tilgængelig offline
 • Giv en bog gratis

Det dårlige

 • Prøveperiode mistes ved opsigelse
0
DAGE GRATIS!

Storytel – et sikkert hit

Der er ikke meget forskel mellem Storytel og vores anden foretrukne udbyder af lydbøger – Mofibo. I sidste ende er det en smagssag hvem der er bedst. Begge er kvalitetsprodukter!

Vores vurdering
Dato for anmeldelse
Navn på tjeneste
Storytel
Karaktér
51star1star1star1star1star